Eppu rikastuttaa ABC Piihovin työyhteisöä


15.10.2024

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:ssa työskentelee kymmenkunta täsmätyökykyistä, joista yksi on Eppu Äyräs. Epulla on Downin syndrooma.

22-vuotias Eppu Äyräs työskentelee ABC Piihovissa tiistaisin ja perjantaisin 5,5h päivän – puolet ajasta ravintolan tehtävissä ja puolet marketin työtehtävissä. Liikennemyymäläpäällikkö Milla lähti etsimään Piihoviin sopivaa työntekijää ja Eppu tuli valituksi suositusten sekä oman aktiivisuutensa ansiosta.

”Halusin ehdottomasti työllistää Epun, sillä olin saanut hänestä erinomaiset suositukset hänen aiemmasta työpaikastaan Ihme ja Kumma-kahvilasta. Minulla itselläni on myös aiempaa kokemusta täsmätyökykyisten työllistämisestä, joten tiesin heti haluavani lähteä kokeilemaan tällaista. Eppu on ollut meillä töissä noin vuoden ja hän tuo valtavasti iloa ja positiivisuutta työpaikalle!” Milla kertoo.

Epulla on monipuolisia taitoja

Eppu on opiskellut siivousalaa ja valmistunut vuonna 2022. Siivoustöitä hän saa tehdä myös Piihovissa, sillä hänen työtehtäviinsä kuuluu mm. kylmiöiden, ovenkahvojen ja roskisten siistiminen ja pesu. Lisäksi Eppu huolehtii marketin ja salin siisteydestä ja pyyhkii esimerkiksi pöytiä mielellään.

”Siivoushommat ovat tosi mieluisia! Autan myös kuormien purkamisessa ja hyllytän marketissa tuotteita.” Millan mukaan Eppu auttaa reippaasti, missä tahansa apua tarvitaankin.

Työtehtävien lisäksi Eppu kehuu myös päivien kulkua, työkavereita ja asiakkaita: ” Päivät menee äkkiä ja työvuorot hujahtavat ohi. Ihmettelen usein, miten kello voi olla jo puoli kaksi! Asiakkaat ovat mukavia ja töissä on niin mukavia ihmisiä!” Eppu innostuu. Huonoja puolia Eppu ei työstään löydä ja liikennemyymäläpäällikkö Milla saa erityiskiitoksen: ”Tykkään kaikesta! Pomo Milla ei koskaan komenna! Hän on aina ystävällinen ja kiltti. Ja niin muutkin työkaverit ovat. Aina käyvät katsomassa miten minulla menee.” Myös Milla kehuu reipasta työntekijäänsä: ”Eppu kyselee aina muiden kuulumisia, ottaa aidosti muut huomioon ja haluaa onnistua jokaisessa työtehtävässään.”

Urheilullisen Epun tulevaisuuden suunnitelmat ovat selvät

Vapaa-ajallaan Eppu harrastaa koripalloa, uintia ja tanssia ja on urheilullinen monella tavalla. ”Asun uimahallin lähellä ja harrastan tanssia Halikossa. Pidän urheilusta ja minulta sujuu kärrynpyörä ja trampoliinilla jopa volttikin.” Lisäksi Eppu on kova penkkiurheilija. ”Käyn katsomassa Vilppaan koripallopelejä. Kerran olin telkkarissakin ja mietin, että nyt saan olla filmitähti! Minut tunnistetaan!” Myös veljen Hippu-niminen koira sekä vitsit tekevät Epun iloiseksi.

Eppu on työskennellyt aiemmin muun muassa Liikenneasema Kivihovissa sekä Ihme ja Kumma-kahvilassa. Kummassakin työpaikassa hän viihtyi hyvin ja sai työstään kiitokseksi mm. cd-levyn ja pehmolelun. Tulevaisuuden suunnitelmat Epulla ovat kuitenkin selvät: ”Haluan olla täällä Piihovissa töissä aina kun mahdollista ja mahdollisimman pitkään.”

Tästä me olemme Epun kanssa täysin samaa mieltä. ”Kiitos, Eppu, työpanoksestasi ja työkaveruudestasi! Olemme onnekkaita, kun saimme sinut ABC:n tiimiin töihin!” toteaa liikennemyymäläpäällikkö Milla iloisesti.

 

Milla Seppälä ja Eppu Äyräs ABC Piihovissa.