Kassi kaupalla iloa


27.02.2019

MLL Varsinais-Suomen piiri ja SSO päättivät yhteistyössä piristää asiakkaidensa kiireistä arkea ruokaostosten lomassa. Vapaaehtoistyöntekijöiden voimin toteutetussa tempauksessa asiakkaille jaettiin iloa ja piristystä kassi kaupalla.  

MLL Varsinais-Suomen piiri ja Suur-Seudun Osuuskauppa päättivät yhteistyössä muiden Varsinais-Suomen S-ryhmän myymälöiden kanssa järjestää asiakkailleen ystävänpäivätempauksen 14.2. Tempauksessa piirin paikallisyhdistyksen vapaaehtoiset jalkautuivat SSO:n toimipaikkoihin Prisma Halikkoon, S-market Plazaan, Perniöön ja Somerolle sekä Sale Koskelle ja Toijaan pakkaamaan asiakkaiden ruokaostoksia Olet tärkeä -kestokasseihin.  

”Lähdimme mielellämme mukaan MLL:n ehdottamaan tempaukseen. Tempauksen ajatuksena oli yllättää ja piristää asiakkaidemme kiireistä arkea ystävänpäivän kunniaksi. Halusimme osoittaa, että ruokaostosten tekemisenkin lomasta voi löytää hauskoja hetkiä ja pienellä eleellä voi saada aikaan paljon hyvää mieltä, sanoo Suur-Seudun Osuuskaupan markkinointi- ja viestintäpäällikkö Anu Karppinen 

”Olemme tehneet MLL kanssa yhteistyötä aiemmin mm. Hyvä alku koulutielle -kampanjan osalta ja tämä oli hieno lisä yhteistyöhön, toteaa Karppinen. ” 

MLL toiminnanjohtaja Janina Andersson on iloinen tempauksen onnistumisesta. Meillä on toimintaa kaikilla paikkakunnilla ja on todella hieno asia, kun tempaus saatiin järjestettyä näin laajasti koko maakunnassa.”  

Tempaus saikin hyvää näkyvyyttä monessa eri kanavassa ja kiitosta sateli vapaaehtoisille ruokaostosten lomassa iloisesti hämmentyneiltä asiakkailta.

Oli ihana nähdä, miten aidosti ihmiset ilahtuivat ja jopa hämmentyivät pakkausavusta ja kassista. Kaikki lähtivät kaupasta hymy huulilla ja hyväntuulisina. Kestokasseille keksittiin jo hyviä käyttötarkoituksiakin, esimerkiksi luistinkassina tai klapien kantoon, kertoo Sale Koski Tl:ssä vapaaehtoisena pakkaajana toiminut Marika Honkala. 

– Vapaaehtoistyö MLL:ssa on monipuolista ja joustavaa. Toimintaan voi osallistua juuri sen verran, kuin itse haluaa: vapaaehtoiseksi voi sitoutua pidemmäksi aikaa tai tulla vierailemaan vaikka vain yksittäiseen tapahtumaan, kuten esimerkiksi tähän ystävänpäivän kassienpakkaustempaukseen. MLL:n vapaaehtoistoimintaan ovat tervetulleita kaikki, jotka ovat kiinnostuneita edistämään lasten ja perheiden hyvinvointia, hymyilee Andersson.  

Vapaaehtoistyötä tekee jo noin joka kolmas suomalainen ja pelkästään MLL:n Varsinais-Suomen piirissä vapaaehtoistyötä tehdään vuosittain yli 80 000 tuntia. MLL kouluttaa uusia vapaaehtoisia erilaisiin tehtäviin jatkuvaa tahtia: toimintaan voi osallistua esimerkiksi toimimalla tukihenkilönä nuorelle tai perheelle, ystävänä maahanmuuttajaäidille tai perhekahvilaohjaajana MLL:n avoimissa kohtaamispaikoissa.  

Vapaaehtoistyökokemuksesta onkin tullut iso kilpailuvaltti esimerkiksi työmarkkinoilla.  

www.mll.fi 

 Kirjoittaja: asiakkuusvastaava Tiina Leppämäki