Viesti, vaadi, valmenna – sitä se johtaminen on


02.08.2017

ABC Palveluvastaavien koulutuksessa opetellaan sheriffinä oloa. Viesti, vaadi, valmenna – sitä se johtaminen on 

 Meillä SSO:ssa henkilökuntaa koulutetaan ahkerasti. Yksi tuoreimmista koulutuksista on ABC- liikennemyymälöiden palveluvastaaville räätälöity Myynnin ja johtamisen valmennus, joka on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä Spring Housen kanssa.  

 – Valmennuksen avulla haluamme vahvistaa ja korostaa palveluvastaaviemme roolia, osaamista ja antaa eväitä entistä parempaan vuorojohtamiseen, kertoo ABC ryhmäpäällikkö Maarit Rissanen. On tärkeää, että vuoro toimii palveluvastaavan johdolla silloinkin, kun yksikön esimies ei ole läsnä.  

 Ensimmäisten valmennettavien joukossa oli pitkään SSO:n ABC-liikennemyymälöissä työskennellyt palveluvastaava Emilia Jokela ABC Lohjalta.  

Eväitä Sheriffille 

– Valmennuksessa opimme itsestämme johtajina niin teoriassa kuin ihan käytännössäkin. Yksikössä vastuuvetovuorossa oleva palveluvastaava eli Sheriffi vastaa työvuoron johtamisesta eli siitä, että kaikki toimii niin kuin pitää. Valmennus antoi tähän varmasti monelle tärkeitä oppeja ja ennen kaikkea varmuutta ja uskottavuutta tekemiseen, Emilia summaa. Rintapielessä olevasta Sheriffi-merkistä työntekijä tietää, kuka vuoroa kulloinkin johtaa. 

 – Valmennukseen kuului myös havainnointipäivä, jolloin pääsimme työskentelemään toiseen ABC-yksikköön. Se oli antoisaa, koska sen jälkeen näki oman yksikön ihan uusin silmin ja sai uusia ideoita asioiden toteuttamiseksi omassa yksikössä.  

Yhdessä olemme enemmän 

– Valmennusporukassa oli yhteenkuuluvuuden tunne. Oli hienoa, kun pääsi näkemään muita SSO:n ABC palveluvastaavia. Teemme samaa työtä, mutta ihan erilaisissa yksiköissä, joten on tärkeää vaihtaa käytännön kokemuksia ja verkostoitua.  

 – Valmennus vahvisti sitä mikä olen, antoi ideoita, uusia näkökulmia ja valmiuksia tehdä asioita eri tavalla kuin ennen. Valmennus nosti arvostusta omaa työtä ja yksikköä kohtaan. Paras koulutus, jonka olen käynyt SSO:ssa työssäoloaikanani, kiteyttää Emilia. 

kirjoittaja: asiakkuusvastaava Tiina Leppämäki