– Pitkä työura SSO:lla on opettanut minulle monipuolisia taitoja, jotka ovat vaikuttaneet itsevarmuuteeni ja itseni arvostamiseen. On hienoa päästä tulevaisuudessa viemään näitä kokemuksia eteenpäin valmentajana.

Liikennemyymälätyö kasvattaa moniosaajia

Kun Pudasjärveltä kotoisin oleva Pia Aho oli muuttamassa Perniöön 17 vuotta sitten, hän koki luonnollisena ratkaisuna kysyä työpaikkaa uuden asuinpaikkakuntansa ABC:ltä. Olihan hän jo tehnyt töitä saman yrityksen toimipaikassa toisella puolella Suomea.
–Aloitin Perniössä ensin liikennemyymälätyöntekijänä, mutta osoitin melko pian kiinnostusta vastuutehtäviin. Hetken päästä minulle tarjottiin myös varamarketvastaavan työtä ja sitten marketvastaavan tehtävää. Neljä vuotta sitten rinnalle tuli vielä apulaisliikennemyymäläpäällikön työ.

Perniön ABC:llä Ahon vastuualueen töihin kuuluivat marketin tilaukset, kuormanpurut, pyhien ja tapahtumien ennakoinnit, tunnuslukujen seuranta ja raportoinnit, hävikinseuranta, palautteen antaminen ja henkilökunnan johtaminen. Apulaisliikennemyymäläpäällikkönä hän taas toimi liikennemyymäläpäällikön tuuraajana tämän ollessa poissa. Normaalin toiminnallisen myyjäntyön lisäksi vastuutehtävät toivat mukanaan hallinnolliset työt.

Työskentely ABC-myymälässä onkin todella monipuolista ja kasvattaa työntekijöistä monialaosaajia. Varsinkaan pienemmissä yksiköissä ei toimisi, että henkilökunnalla olisi osaamista ainoastaan yhdestä osa-alueesta, vaan lähes kaikkien on kyettävä tekemään töitä monipuolisesti. Esimerkiksi Perniössä liikenneaseman toimintaan kuuluvat market- ja ravintolatoiminnan lisäksi myös Postin ja Matkahuollon palvelut. Toki poikkeuksiakin on, ja esimerkiksi nuorille kesätyöntekijöille osoitetaan avustavia töitä heidän kykyjensä ja ikätasonsa mukaisesti.

SSO antaa loistavat mahdollisuudet etenemiseen ja itsensä kehittämiseen

Aho arvostaa SSO:n luotettavuutta ja vakautta työnantajana sekä sitä, miten yrityksessä on ollut mahdollista edetä. Lisää vastuuta on saanut, kun sitä on halunnut.
–Etenemismahdollisuudet SSO:lla ovat hyvät, kunhan itsellä on tahtoa. Alojen kirjo on laaja. Itselläni on ollut läheiset välit esihenkilöideni kanssa ja lisäksi muiden liikennemyymälävastaavien kanssa on ollut olemassa vahva vertaistukiverkosto. Rohkaisemme ja autamme toisiamme. Olen saanut kokemuksen, että olen hyvä työssäni. Se kannustaa jatkamaan. Lisäksi SSO:lla on tarjolla mielettömiä koulutusmahdollisuuksia, jotka motivoivat kehittämään omaa osaamista. Myös itselläni on herännyt ajatus lisäkouluttautumisesta näinkin monen työvuoden jälkeen. Henkilöstöedut ovat todella hyviä. Kyllä minun olisi hyvin vaikea kuvitella työskenteleväni jossain muualla.

SSO haluaa panostaa työntekijöidensä perehdyttämiseen valmennustoiminnalla, jonka tiimiin Aho on juuri liittynyt. Valmentajat kiertävät oman alueensa liikkeissä, Ahon vastuualueena ovat SSO:n ABC-asemat ja liikennemyymälät.
– Olen vasta valmennustoiminnan alkutaipaleella, mutta odotan eteen tulevia haasteita innolla. Kierrän asemilla ottamassa uusia työntekijöitä vastaan heidän ensimmäisinä päivinään sekä perehdytän heitä tehtäviinsä. Lisäksi valmentajat tekevät oman alueensa yksiköissä suorittavaa vuoroa silloin kun perehdytettävää ei ole. Vaikka ala ja ympäröivät ihmiset pysyvätkin samoina, koen poistuvani osittain omalta mukavuusalueeltani. Uusien asioiden oppiminen ja työn vaihtelevuus ovat aina kiehtoneet minua. Muutos vaatii rohkeutta.

Hyvä toimintakulttuuri luodaan yhdessä

Aholle rohkeutta on se, että uskaltaa olla avoin ilman, että pelkää siitä seuraavan jotain negatiivista. Rohkeus ja avoimuus ovat hänen mukaansa myös jokaisen työntekijän velvollisuus: ei ole vain esihenkilöiden vastuulla ottaa esille asioita, joissa on jotain korjattavaa.
– Koen, että sen lisäksi että olemme vastuussa omasta tekemisestämme niin kaikilla on myös vastuu puuttua epäkohtiin heti ne huomatessaan. Tällaista yhteisvastuullista kulttuuria olemme ainakin halunneet rakentaa omaan myymäläämme. Porukassamme viihtyy varmasti parhaiten, jos on huumorintajuinen, oma-aloitteinen, rempseä ja omaa maalaisjärjen. Pilkettä pitää olla silmäkulmassa ja asenne kohdillaan!

Ahon mukaan jokainen ABC-market on ainakin jollain tavalla myös vastaavansa näköinen.
– Joka ABC-marketissa eivät vain toimi samat tuotteet. Vastaavalla tulee olla lukujen seurannan kautta näkemys siitä, mitä omassa marketissa kannatta myydä: Onko esimerkiksi jotain paikallisia toimittajia, joiden tuotteita olisi hyvä olla valikoimassa? Vaikka ketju määritteleekin tietyt kriteerit, on hienoa, miten myymälöissä näkyy myös ihmisten oma jälki.

Kukkalähetys on saapunut aamulla. Sinun Kukka -liikkeen vastaava, floristi Kirsi Mäkilä, käy kukat läpi ja putsaa niistä jokaisen huolellisesti. Sitten hän asettelee kukat kauniisti esille ja aloittaa tilaustöiden valmistuksen. Päivää rytmittävät kohtaamiset asiakkaiden kanssa.
– Mietin välillä, puhunko liikaa siitä, miten onnellisessa asemassa olen tällä hetkellä saadessani tehdä tätä työtä. Taustallani on suuri, turvaa ja vakautta tuova yritys, jossa työntekijöistä pidetään hyvää huolta ja heitä arvostetaan – ja samalla minä toteutan unelmaani.

Visuaalisuuden voima

Mäkilä valmistui floristiksi 25 vuotta sitten. Työskenneltyään muutaman vuoden kukkakaupassa hän sai ensimmäisen lapsensa. Oli alkanut uusi elämänvaihe, jonka aikana työt rajoittuivat keikkahommiin tutussa kukkakaupassa. Ratkaisu mahdollisti lasten kanssa olon ja tuntui sopivalta järjestelyltä siihen saakka, kunnes kolmas lapsi oli syntynyt.
– Koin, että oli taas aika alkaa tehdä enemmän töitä. Kun Lohjalle avattiin Prisma, hain myyjäksi. Tein siellä jonkin aikaa vain iltatöitä, mikä mahdollisti päivät kotona lasten kanssa. Hevipuolen varavastaavan jäätyä äitiyslomalle siirryin kuitenkin työskentelemään hänen tehtävissään ja aloin tehdä aamuvuoroja. Myöhemmin siirryin vielä eteenpäin hevipuolen vastaavaksi edellisen jäätyä eläkkeelle.

Mäkilä on aina nauttinut työssään siitä, että saa tehdä asioista kauniin näköisiä.
– Hevipuolella visuaalisuus on erityisen tärkeää. Se on osastona ensimmäinen asia, minkä asiakas näkee saapuessaan kauppaan. Pidin työstäni ja työympäristöstäni kovasti. Työkavereiden kanssa on aina ollut huumorintäyteinen ja iloinen ilmapiiri. Lisäksi SSO:n valmentajana toimiminen antoi kivan lisän työuralle.

Asiakkaan kohtaamisen taito

Mäkilän taitoa ja näkemystä kauneudelle selkeästi arvostettiin, ja kun Halikon Prisman yhteyteen avattiin kevättalvesta 2022 SSO:n kukkakauppa Sinun Kukka, Mäkilä sai paikan liikkeen vastaavana.
– Olen tyytyväinen siitä, että SSO:lla oli rohkeutta laajentaa tarjontaansa ja avata kukkakauppa. Samalla olen tietenkin erityisen iloinen siitä, että se työnantajana luotti taitoihini ja osaamiseeni ja valitsi minut uuden liikkeen vastaavaksi.

Kukkakauppiaan on seurattava jatkuvasti ympäristöä ja trendejä. Asiakkaat ovat usein hyvin tietoisia siitä, mitä haluavat ja osaavat vaatia. Toisaalta joskus on myös osattava ottaa huomioon se, että kaikkia kukkia ei yksinkertaisesti ole jokaisena vuodenaikana saatavana.
– Asiakasta on osattava kuunnella aidosti. Kukkakauppaan tullaan suurienkin tunteiden kanssa, niin ilon kuin surunkin, ja asiakas on kohdattava arvokkaasti. Kukkakauppatyö on todellista asiakaspalvelutyötä ja on todella motivoivaa nähdä, kun asiakas on tyytyväinen saamaansa palveluun. Nautin siitä, että saan kukkien kautta tuotettua asiakkaille iloa.

Kokemus arvokkuudesta

Mäkilä on saanut vahvaa tukea työhönsä esihenkilöltään, jonka kanssa yhteys toimii mutkattomasti. Esihenkilö on myös itse kouluttautunut niin, että pystyy tarvittaessa olemaan apuna kukkakaupan puolella. Sama koulutus on tarjottu myös osalle Prisman henkilökunnasta, mikä helpottaa arkea.
– Lisäksi meillä floristeilla on aktiivinen keskusteluverkosto, jossa jaamme ideoita ja kehitämme osaamistamme. Sosiaalisen median kautta löytää helposti ajankohtaiset trendit, joita asiakkaat haluavat toteuttaa sisustuksessaan. Monet hyvät koulutukset toimivat työn tukena.

Mäkilä suhtautuu työnantajaansa, kuten asiakkaisiinsakin, arvostavasti. Hänen mukaansa rohkeus, avoimuus ja vastuullisuus ovat tärkeitä arvoja, jotka toteutuvat muun muassa sitä kautta, miten SSO seuraa koko ajan ympäristöään ja sitä, mitä siinä tapahtuu. Avoimuus näyttäytyy siinä, että tuotteiden alkuperä ja vastuullisuus otetaan hyvin selville kotimaisuutta korostaen. Samalla SSO:lla ollaan rohkeita etenemään, kehittymään ja uudistumaan asiakkaiden toiveiden pohjalta. Työntekijöistä pidetään erityisen hyvää huolta.

Mäkilä kokee, että hänen omassa työssään arvoista on korostunut rohkeus.
– Työnantajaltani on ollut rohkeaa lähteä avaamaan uusi palvelu ja tarttua uuteen tilanteeseen. Olen tarttunut tähän rohkeuteen itsekin ja koen valtavan hienona asiana sen, että olen saanut mahdollisuuden tehdä osaamistani vastaavaa unelmatyötäni.

Kaikkiin asiakaskohtaamisiin pystyy tuomaan arvoa omalla asenteella ja tekemisellä. Työn tärkein sisältö ovat ihmiset. Haluan, että vastuuosastollani kaikilla on hyvä olla.

Työ koulutti moniosaajan

Oskari Tulonen on todellinen SSO:n moniosaaja: pääosa työurasta on keskittynyt kokin hommiin, mutta hän on työskennellyt myös baarimikkona, tarjoilijana, ravintolan vuoropäällikkönä – ja laivakokkina. Laivakokkina? Aivan, villi luonne lähti myös mukaan kolmen viikon reissulle hakemaan Norjasta laivaa Mathildedaliin.
– En kokenut koulua omaksi paikakseni, mutta olin kova tekemään töitä. Aloitin Rosson keittiössä 17-vuotiaana ja näytin, että olen nopea oppimaan. Melko pian sain jo valmistaa annoksia. En koskaan saattanut opintojani loppuun, mutta taitoa minulla oli. Meillä on aina lapsuudenkodissa tehty yhdessä ruokaa ja ruoanlaitto on tullut minulta aina luonnostaan.

Tulonen kävi armeijan ja teki välillä töitä aivan eri ympäristössä matkapuhelinvalmistajalla, mutta hakeutui taas pian takaisin SSO:n piiriin.
– Rikalassa työskentelinkin sitten seuraavat yli 12 vuotta, osan ajasta vuoropäällikkönä. Koen, että erilaiset työt ovat kasvattaneet luonteenlujuuttani. Keittiössä opin, että tilanteesta kuin tilanteesta selviää, kun päättää vaan toimia. Päätöksiä oli osattava tehdä nopeasti hektisessä ympäristössä.

Nyt Prisman maito-osaston saatavuusvastaavana työskentelevä Tulonen nauttii arjen säännöllisyydestä ja vapaista viikonlopuista. Työtehtäviin kuuluvat muun muassa osaston johtaminen, tavaroiden riittävyyden varmistaminen, hävikin minimointi, työn painotusten valvominen ja työntekijöiden ohjaaminen. Stressin määrä on selkeästi vähentynyt, mutta työ on silti monipuolista ja mielenkiintoista. Uudenlainen rytmi sopii hyvin perheelliselle.

Työn rikkaus on ihmiskohtaamisissa

– Nautin työstäni. En kuitenkaan ajattele, että työni olisi itsessään jotenkin erityisen siistiä, vaan sisällön sille antavat ihmiset. Ihmiskohtaamisissa niin asiakkaiden kuin työntekijöiden kanssa on koko jutun ydin, sen haastavuus. Haluan olla työssäni mahdollisimman helposti lähestyttävä ja pyrinkin lähestymään asiakkaita itse, jolloin tilanne on heille mahdollisimman helppo. Haluan rakentaa osastolleni kulttuuria, jossa vallitsee mahdollisimman hyvä henki. Toivon työntekijöiltäni iloisuutta, ahkeruutta, avoimuutta ja rohkeutta. Silloin minun on myös itse toimittava niin ja näytettävä esimerkilläni mallia. Uskon, että olen siinä myös onnistunut.

Tulonen arvostaa työnantajansa suhtautumista työntekijöihin ja kokee, että SSO:lla ihmisten annetaan olla omia itsejään.
– Työntekijöistä pidetään jo nyt valtavan hyvää huolta. On hienoa, että perehdyttämiskäytäntöjä on SSO:ssa kehitetty. Silti tukea ei ole koskaan liikaa ja käytäntöjä tulisi kehittää edelleenkin. Mielestäni juuri vastuullisuus toteutuu SSO:n arvoista parhaiten. Työntekijöistä halutaan pitää hyvää huolta ja heille tarjotaan erilaisia etuja. Ilmapiiri SSO:lla on aina ollut avoin ja koen työntekijöiden voivan esittää omia näkemyksiään ja ideoitaan vapaasti. Se on piirre, mihin olen kiinnittänyt erityisesti huomiota SSO:lla.

Moniosaajat vahvistavat yritystä

Tulonen toivoo alalle lisää moniosaajia. Kun mahdollisimman moni osaa hoitaa eri osastojen töitä, on työntekijöiden kierrättäminenkin paljon helpompaa. Koko arjesta tulee sitä kautta helpompaa. Olisi hienoa, jos jokainen työntekijä osaisi myös toimia perehdyttäjänä, mikä taas vaatisi laajaa osaamista.

Moniosaaminen vahvistaa paitsi yritystä myös työntekijöiden omaa itsevarmuutta. Tulosen mielestä jokaiselle työntekijälle voisi esittää kysymyksen siitä, miten laajasti tämä haluaa työtehtäviä oppia. Moniosaaminen kannustaa ja avartaa ihmisten näkemystä työstä.
– Olen ollut tyytyväinen siihen, miten olen itse pystynyt vaikuttamaan työnkuvaani ja työympäristöön. Käymme osastolla ja esihenkilöiden kanssa aktiivista keskustelua uusista ideoista ja markkinoinnin sisällöstä. Olen saanut rakentaa osastosta oman näköiseni.

Vakioasiakkaat tervehtivät Tulosta iloisesti.
– Kohtaan työssäni monia tutuksi tulleita kasvoja. Jokainen pystyy näissä kohtaamisissa toimimaan SSO:n arvojen mukaisesti. Koen, että SSO on onnistunut erityisen hyvin siinä, että jokainen työntekijä saa todella olla oma itsensä ja tehdä työtä omalla persoonallaan.

Vuoden positiivisimmaksi SSO:n työntekijäksi vuonna 2022 valitun Olga Kulmalan iloisuus on aitoa. Hymy herää nopeasti kasvoille, yltää silmiin saakka ja on yhtä lämmin aivan jokaiselle. Näin on kuulemma ollut pienestä saakka.
– Hymy kasvoi kiinni minuun, kun isäni aamuisin letitti hiukseni sen verran tiukille leteille, että hymy kiiri korviin saakka, Olga nauraa.

Olgan positiivisuus on tarttuvaa lajia, ja puheliaana tyyppinä Olga luo ympärilleen välitöntä ja kiireetöntä tunnelmaa. Olgan huikeista asiakaspalvelutaidoista ja avoimesta asenteesta saatuja kiitoksia ja kehuja, on helppo ymmärtää. Hän tuntuu olevan elementissään vuoropäällikkönä.
– Asiakaspalvelu ja myyntityö ovat aina olleet se minun juttu. Nautin oikein!
Olga siirtyi puolisen vuotta sitten Halikon ravintolamaailman vuoropäälliköksi ABC Piihovista, missä hän ehti työskennellä reilu seitsemän vuotta eri tehtävissä liikennemyymälätyöntekijästä palveluvastaavan tehtäviin. Myös Piihovilla työskentelyssä oli Olgan mielestä parasta juuri asiakaskohtaamiset.

Alkujaan Olgan ura alkoi SSO:ssa Prisman vuorotteluvapaan sijaisuutena. Työ kaupan alalla sai kuitenkin ensikipinänsä jo vuosia aikaisemmin Olgan suorittaessa kouluun liittyvää harjoittelua S-market Plazassa vuonna 2003.

Positiivisuus syntyy tasapainosta ja kiitollisuudesta

– Positiivisuus on mun voimavara. Yritän jokaisesta päivästä löytää jotain hyvää, vaikka se sitten olisi vain se, että aurinko paistaa. Mutta jotain hyvää löytyy varmasti jokaisesta päivästä.
Olgan mielestä on turhauttavaa, jos ihmiset ovat omassa negatiivisuusmykkyrässään, eivätkä löydä mitään hyvää ympäriltään tai elämästään.
–Elämä on lyhyt, siitä pitää tehdä sellainen itsensä näköinen: että on hyvä olla. Ei tulisi jäädä toimettomana surkuttelemaan osaansa. Aina voi vaihtaa asenteen positiivisempaan tai kääntää elämän suuntaa. Se on itsestä kiinni.
Olgasta hyvää fiilistä ja myönteistä ilmapiiriä työpaikalla lisää myös hyvä tasapaino työn ja vapaan välillä. Se vaikuttaa omaan jaksamiseen, ja sitä kautta työntekoon.
– Minullakin tasapaino on löytynyt vasta ajan kanssa. Pitää muistaa – ja osata – antaa aikaa myös palautumiselle. Oma hyvinvointi on tärkeää, ja omasta hyvinvoinnista täytyy pitää huolta.

Rohkeasti uutta opetellen

Koulutusta ja opintoja on Olgalle kertynyt matkan varrella huomattava määrä. Mm. taloushallinnon merkonomiksi hän valmistui 2006, tietojenkäsittelyn tradenomiksi 2013. Tämän jälkeen opinnot veivät Venäjän kaupan pariin ja sieltä asiamiestulkin koulutukseen.
–Ei nämä koulutukset tähän lopu! Omaa osaamista on innostavaa kehittää, ja haluan mennä eteenpäin, oppia.
Vuoropäällikkönä aloittaessaan Olga ei ollut ennen paistanut töissä pitsaa, eikä tehnyt Hesburgerilla yhtään vuoroa.
– Sanoinkin työkavereille, että tuleekohan tästä mitään, kun ei minulla ole leipurin eikä ravintolapuolen koulutusta, mutta nyt on taidot kehittyneet ja hommat sujuvat. Puolessa vuodessa olen oppinut jo ravintolamaailman tavoille, mutta silti joka päivä oppii jotain uutta, Olga nauraa.

Asiakkaan nahkoihin

Arjen kiirettä Olga on oppinut käsittelemään hyvin, olihan ABC Piihovissa työ melkoisen hektistä, ja kiire kirjoitettuna työpäiviin.
– Kiireisintä aikaa on onneksi vain se hetki kerrallaan, ja tietää että kyllä se loppuu kohta.
Vaikka olisikin kova kiire, ei sitä Olgasta huomaa, sillä hän huomioi asiakkaat, ja antaa heille aikaa aivan samalla tavoin olipa kiirettä tai ei.
– Asiakas on meille se tärkeä henkilö. Kiireessä asiakkaat voivat helposti saada huonoa kokemusta asiakaspalvelusta, ja silloin he eivät varmasti tule takaisin. Siksi täytyykin miettiä siinä kiireessä myös tulevaisuutta. Ja palvella aina hyvin.

Asiakaspalvelu on taitolaji, missä tarvitaan ystävällisyyden lisäksi kuuntelutaitoa sekä empatiaa.
– On hyvä välillä miettiä, millaista palvelua olisit itse halunnut saada, mennä asiakkaan nahkoihin. Voi hyvinkin olla, että sinä olet päivän ainoa ihminen, jonka kanssa asiakkaana oleva vanhus on tekemisissä. Siksi kuulumisen kysyminenkin voi olla tärkeää.
On hyvä olla pelisilmää ja asiakkaan lukutaitoa.
Olga on tyytyväinen SSO:aan työnantajana. Hyvien henkilöstöetujen ja työterveyspalvelujen lisäksi henkilöstön palkitseminen kertoo Olgan mukaan siitä, että työntekijöitä oikeasti arvostetaan.

 

 

 

Prisma Nummelaa luotsaava prismajohtaja Mika Lindroos kokee olevansa osa ihmisten verkostoa, jossa toimitaan vastavuoroisesti. Monet hänen elämänsä kannalta tärkeät asiat, erityisesti työhön ja opintoihin liittyvät, ovat tulleet vinkkeinä kavereilta tai työn kautta kohdatuilta henkilöiltä.
– Mutta ei kukaan tietenkään vain kävele työpaikkaan sisään. Tunnen omat vahvuuteni enkä pelkää työntekoa. Asenne on tärkein osuus mitä tahansa työtä. Ja kun antaa aina parhaansa, ei ainakaan jää mitään jossiteltavaa.

Lindroos aloitti aikanaan tietotekniikan opinnot, mutta ne eivät tuntuneet omalta jutulta. Sen sijaan hän suoritti tutkinnon kansainvälisestä kaupasta. Opiskeluaikoinaan Lindroos työskenteli säännöllisesti S-ryhmän kaupoissa, aluksi kesätöissä. Myöhemmin hänellä on ollut useita S-ryhmän vastuu- ja esihenkilötehtäviä. Opinnot veivät Lindroosin myös vuodeksi Japaniin vaihtoon – ja sinne hän palasi toistamiseen muutamaa vuotta myöhemmin vaimonsa töiden vuoksi. Paluun Suomeen perheelle ihanteellisesti sopivassa aikataulussa mahdollisti nimenomaan SSO antamalla Lindroosille tilaisuuden päästä Tupurin S-marketin esihenkilöksi. Tästä mahdollisuudesta hän onkin edelleen todella kiitollinen henkilöstöjohtaja Hanna Somersalolle ja ryhmäpäällikkö Juha Roosille. Siirtyminen S-market Plazan esihenkilöksi tuli ajankohtaiseksi reilun vuoden päästä paluusta, ja nykyisessä työssä Prisma Nummelan prismajohtajana Lindroos aloitti nyt huhtikuussa.
– En ajattele, että olisin pomppinut työpaikasta toiseen, vaikka olenkin työskennellyt useamman Salen ja S-marketin myyjänä ja esihenkilönä. Ennemminkin koen, että SSO tukee erityisen hyvin työntekijöitään tarttumaan mahdollisuuksiin kehittyä ja edetä. Kun kehityskeskustelussa tuo esille oman halunsa tähdätä johonkin, työnantaja tukee tavoitteen toteuttamista. Myös opiskeluun töiden ohella suhtaudutaan kannustavasti.

Työntekijä ansaitsee olla osa kokonaisuutta

Lindroos osallistui SSO:n järjestämään Rohkean johtajuuden koulutukseen, josta kokee saaneensa tärkeimpänä oppina sen, että jokainen saa rohkeasti olla oma itsensä – niin esihenkilö kuin työtekijäkin. Omilla vahvuuksillaan on hauskaa olla mukana uusissa jutuissa. Rohkeus ja avoimuus ovat Lindroosin oman näkemyksen mukaan SSO:n tärkeimmät arvot.
– SSO on yleisesti todella vastuullinen organisaatio, siksi koen sen ikään kuin itsestäänselvyytenä, että vastuullisuutta toteutetaan kaikissa eri muodoissaan. Itselleni tärkeintä ja näkyvintä SSO:n arvoissa ovat rohkeus ja avoimuus. Haluan työpaikalla vallitsevan mahdollisimman avoimen keskustelukulttuurin. Asia kuin asia pitää saada sanottua ääneen. Sen jälkeen aihetta tarkastellaan yhdessä ja käydään läpi faktat. Kuulluksi tuleminen ja kokonaiskuvan ymmärtäminen ovat tärkeitä tekijöitä sille, että työntekijä voi hyvin ja tekee tuloksellista työtä.

Lindroosin mukaan hyvä tulos saadaan aikaan systemaattisella tekemisellä. On määriteltävä tarkkaan, mitä tehdään ja mihin keskitytään – mutta myös se, mitä ei tehdä. Avainasemassa on pitää toiminta yksinkertaisena: selkeät tavoitteet on helppo perustella ja ne on kaikkien myös helppo pitää mielessä. Samalla on ymmärrettävä, miten tärkeää on pitää hyvää huolta työntekijöistä ja olla myös työnantajana joustava.
– Mielestäni minulta menisi uskottavuus esihenkilönä, jos vastaisin työntekijän vapaapäivätoiveeseen, että ei onnistu. Ei vapaapäivä voi olla kynnyskysymys näin suuressa organisaatiossa. Haluan tehdä työtäni inhimillisesti. Kommunikoin ja perustelen asioita paljon työntekijöilleni. On tärkeää, että hekin ymmärtävät kokonaisuuden. Teemme tätä työtä yhdessä! Minun roolini on kertoa tavoitteet ja sen jälkeen sparrailemme yhdessä, miten saavutamme ne. Tarkoituksenani on herätellä työntekijät ymmärtämään ratkaisuun vaikuttavat tekijät. Arvostan työnantajaani hyvin paljon sen vuoksi, että SSO:lla työntekijöiden palkitseminen on aivan eri tasolla kuin muualla. Monet asiat ovat täällä todella hyvin.

Mika Lindroosin mukaan tulos syntyy systemaattisesta tekemisestä ja työntekijöiden inhimillisestä kohtelusta
–Minua kiehtoo eniten tuloksekas tekeminen. Siihen päästään keskittymällä oikeisiin asioihin – jos yksinkertaisiin asioihin yritetään sisällyttää liian monta elementtiä, ei millään päästä parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Samalla työnantajan kannattaa panostaa henkilöstön viihtyvyyteen. Vain näin voidaan taata hyvän työnteon jatkuvuus.

Hang Nguyenin lapsuuden unelma-ammatti oli myyjä. Ja myyjä hänestä tulikin: ensin SSO:n työharjoittelupaikan ja kesätyön kautta – ja pian vakinaisena työntekijänä. Sen sijaan esihenkilötyöstä Hang ei ollut koskaan haaveillut.
– Kasvoin esihenkilötyöhön pikkuhiljaa, kun minulle osoitettiin yksittäisiä vastuutehtäviä. Koen, että minulta löytyy johtajalle tärkeitä piirteitä, kuten kyky tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Kun yksikköömme avautui apulaismyymäläpäällikön paikka, työkaverini kannusti minua hakemaan tehtävään, koska minulla oli jo vahva kokemus myyjän työstä. Ajattelen, että itse työ kehittää taitoja eniten, ja työtä tekemällä myös oppii, missä on hyvä. Itse tunnistan olevani parhaimmillani asiakaspalvelussa. Kehittyminen ei koskaan pysähdy.

Opinnot ja työ täydentävät toisiaan

Nguyen kokee, että SSO kannustaa työntekijöitään kehittämään taitojaan. Eri yksiköissä oppii eri näkökulmia ja pystyy hyödyntämään osaamisensa eri osa-alueita. Työskentely Salessa ja muissa pienemmissä yksiköissä kasvattaa hänen mukaan moniosaajia, sillä erillisiä osastovastaavia ei ole. SSO tukee siinä, missä työntekijä on hyvä ja kannustaa eteenpäin.
– Toimiminen esihenkilönä on avartanut todella paljon näkemään, miten rikasta ja vastuullista työtä johtotehtävät sisältävät. Ensin kaupan puolella tehdään normaalit myyjän tehtävät ja sitten päälle kaikki hallinnollinen työ: työvuorojulkaisut, omavalvontaa, toimistotyöt, sähköpostit, tilaukset ja kaikki työntekijöihin liittyvät asiat. Esihenkilöiltä vaaditaan paljon. Koen kuitenkin, että SSO tukee meitä todella hyvin. Koska organisaatio on niin suuri, ei ole kysymystä, johon joku ei osaisi vastata.

Nguyen on kehittänyt osaamistaan myös opiskelemalla. Vaikka opintojen ja työnteon yhdistäminen on tuntunut toisinaan raskaalta, antavat opinnot paljon välineitä omaan työntekoon. Nguyen on suorittanut työnteon ohella liiketoiminnan perustutkinnon ja aloitti heti perään lähiesimiestyön ammattitutkinnon. SSO on myös järjestänyt työntekijöilleen koulutusta yhdessä Salon Seudun Ammattioppilaitoksen kanssa.
– Koen, että esihenkilöt saavat SSO:lta todella hyvää tukea. Yhteys oman esihenkilöni kanssa on vahva. Olemme kaikki hyvin perillä siitä, mitä ympäristössämme tapahtuu ja pystymme siksi täydentämään niin hyvin toisiamme.

Kokonaisvaltainen työ antaa paljon

– Nautin siitä, että näen oman kädenjälkeni. Meillä kaikilla se on omanlaisensa ja saan siitä onnistumisen tunteen. Kauppamme itsessään on suuri, mutta sijaitsee melko pienellä paikkakunnalla, ja siksi asiakkaista tulee todella tuttuja. Jos on välissä töistä pois, asiakkaat kyselevät jo perään. On ihana tunne huomata, että he kaipaavat. Kyllä sellainen lisää itsevarmuutta.

Nguyen kokee, että SSO:n arvot rohkeus, avoimuus ja vastuullisuus näkyvät hyvin arjessa.  Vastuullisuudesta toimii hyvänä esimerkkinä SSO:n perehdytysjärjestelmä, jonka pääajatuksena on se, että erilliset valmentajat kiertävät perehdyttämässä työntekijöitä. Se antaa kaikille selkeän ja varman alun, mutta vähentää myös muiden työntekijöiden painetta toimia ohjaajina. Rohkeus taas merkitsee mahdollisuutta kertoa omista mielipiteistä ja rohkeutta toteuttaa asiakkaiden toiveita. Työyhteisössä tulee voida olla oma itsensä.
– Olemme helposti lähestyttäviä ja meillä on aito halu auttaa asiakkaita. Lisäksi haluamme auttaa myös toisiamme onnistumaan. Tiimissämme viihtyy henkilö, joka on huumorintajuinen, ahkera ja luova. Meillä tärkeintä on asenne ja halu kehittyä uusiin tehtäviin. Olemme todellinen tiimi, koska kaikki tekevät kaikkea.

Arvoista Nguyen nostaa tärkeimmäksi vastuullisuuden – onhan se katse tulevaisuuteen. Siihen sisältyy myös työntekijöistä huolehtiminen. Hän onkin vaikuttunut SSO:n tavasta palkita työntekijöitään.
– Ihmisillä on tapana vähätellä omaa osaamistaan ja taitojaan. Siksi onkin todella hienoa, miten SSO nostaa hyviä työntekijöitä esille esimerkiksi työmerkkipäiväjuhlien yhteydessä. Se myös motivoi ja antaa viestin, että on tehnyt asioita oikein. Myös monipuoliset henkilöstöedut kuten e-passi ja erilaiset alennukset innostavat.

Nguyen palkittiin juuri vuoden 2022 parhaana palvelun toteuttajana. Hän arvostaa huomionosoitusta siinä määrin, että säilyttää palkintotaulua kotonaan, koska se antaa niin hyvän fiiliksen ja innostaa jatkamaan töitä samalla tavalla.
– On ollut hienoa löytää työn kautta oma osaamisensa. Kannustankin kaikkia olemaan avoinna erilaisille tehtäville: ennakkoajatus jostakin roolista voi työnteon kautta muuttua ja yhtäkkiä voikin huomata löytäneensä aivan uuden toiveammatin.

Hang Nguyenin mukaan pienempi yksikkö tarjoaa mahdollisuuden kasvaa moniosaajaksi
–Työntekijät nauttivat työskentelystä meillä, koska työ on niin monipuolista. Jos täältä lähtee isompaan yksikköön, on jo kaikki osaaminen pohjalla ja voi hakea mille osastolle tahansa.

 

Tuoretta kalaa, laadukasta lihaa, herkullisia salaatteja ja valmisruokia…S-market Plazan Ruokatori saa veden herahtamaan kielelle. Sitä vetää ruokakaupan kokenut ammattilainen Pekka Suikki.
–Kovasti yritämme koko tiimin kanssa tarjota asiakkaille parasta mahdollista, heitä vartenhan täällä ollaan, Pekka toteaa.

Pekka tuli SSO:hon samaan aikaan, kun Plazan Ruokatori siirtyi yksityiseltä yrittäjältä osuuskaupan hoitoon. Taustaa parinkymmenen vuoden ajalta löytyy niin K-ryhmästä kuin Minimanista Vaasassa sekä kala- ja lihatukusta.
–Oli kiva aloittaa täällä, kun pääsi mukaan vaikuttamaan asioihin. Työkenttä on melkoisen laaja tilauksista esillepanoihin, asiakaspalvelusta omavalvontaan, hän luonnehtii.

Mukanaan Pekka on tuonut myös uusia ideoita. Yksi niistä on suuren suosion saavuttanut oma savustusuuni. Myös lounasaikaan tarjolla oleva grillattu kala on osoittautunut hitiksi.

Sesonkiherkut maistuvat

Pekka tykkää työstään, koska siinä oppii koko ajan uutta. Ruokatrendejä ja kuluttajien mieltymyksiä hän seuraa aktiivisesti saaden taustatukea osuuskaupan muilta ammattilaisilta. Upea on myös oman osaavan ja työhönsä sitoutuneen tiimin panos.

Ohjeita, reseptejä ja neuvoja Pekka jakaa myös Ruokatorilla.
– Asiakkaat tulevat usein kyselemään, että mitähän sitä tänään laittaisi ruoaksi. On mukava, kun voi antaa vaikkapa ihan uusia ideoita.

ABC Masuunissa on kovasti kiireinen tunnelma, mutta henkilöstö kuulee korvanapeistaan iloista lauleskelua. Keittiössä ahertava Marjo Kanerva se siellä hyräilee ja saa kaikki hyvälle tuulelle.

Vaikka olisi hieman stressaava päivä, tunnelmaa voi aina keventää. Tykkään höpistä radioon ja kertoa ”tyhmiä” juttuja, SSO:n Vuoden positiivisimman kunniamaininnan saanut Marjo nauraa. Työkaverit kiittelevät Marjoa siitä, että hän ei ole koskaan huonolla tuulella ja saa ilon tarttumaan myös muihin. Marjo on vaatimaton ja uskomattoman hyvä työssään, he sanovat.

Marjo valmistui kokiksi vuonna 2009 ja on tehnyt töitä monissa erilaisissa ravintoloissa. SSO:ssa ja ABC Masuunissa hän aloitti vuonna 2019. Korona-aikana iso työnantaja osoittautui luotettavaksi ja turvalliseksi.
–Kun ensimmäinen ravintolasulku tuli, pääsin töihin Sale Pusulaan. Vaihto kaupan puolelle jännitti aluksi, mutta minut otettiin tosi hyvin vastaan, neuvottiin ja sain oppia paljon.
Toisen sulun ajaksi Marjon oli tarkoitus mennä Karkkilan S-markettiin, mutta sitten kohtalo puuttui peliin. Marjolle sattui haveri ja jalka jouduttiin kipsaamaan. Positiivisesta luonteenlaadusta oli jalka paketissa maailman menoa seuratessa jälleen hyötyä.

Töissä Marjo pyrkii aina ottamaan kaikki, myös uudet työntekijät, mukaan porukkaan. Kunnollista perehdyttämistä hän pitää avainasiana.

–ABC:llä on tärkeää, että töitä osataan tehdä monipuolisesti niin kassalla, salissa kuin keittiössä. Tähän haluan kaikkia rohkaista ja annan itse aina apua, kun sitä tarvitaan. Se on mukavaa, että meillä on täällä joustava ja varsin saman henkinen porukka, Marjo kertoo.

– Meillä on hyvä työilmapiiri ja minulla on hyvä henkilökunta. Uskon, että tämä heijastuu myös asiakkaille, SSO:n parhaan palvelun esimiehen kunniamaininnan saanut Jonas Blomqvist toteaa.

Jonaksen väki S-market Kemiössä ja Sale Taalintehtaalla antaa esimiehelleen vuolaasti kiitosta. ”Kuuntelee ja välittää. Aina hyvällä tuulella, huumorintajuinen. Auttavainen, mutta myös auktoriteettia löytyy.”

Jonas on iloinen noista luonnehdinnoista, sillä juuri tuollainen ”pomo” hän haluaakin olla.
– Kyllä mä olen varmasti sellainen aika helposti lähestyttävä. Toki puutun myös epäkohtiin, jos sellaisia ilmenee. Omia esimiestaitojani pyrin koko ajan kehittämään.

Kahden yksikön vetäminen ei ole miehelle haaste, vaan rikkaus.
– Olemme yhtä porukkaa ja pystymme tarpeen tullen auttamaan toisiamme. Henkilöstö on kokenut, että ristiintyöskentely kahdessa yksikössä on hauskaa ja tuo työhön vaihtelua.

Jonas itse työskentelee Kemiössä noin neljänä päivänä viikossa ja käy Taalintehtaalla kerran, pari viikossa.
– Tiedän, että hommat hoituvat, vaikka en itse olisi paikalla. Jaan tehtäviä ja delegoin. Minulla on loistavat apulaispäälliköt ja saatavuusvastaavat, ja tiimit toimivat hyvin itseohjautuvasti, hän kiittelee.

 

Oppeja Oolannista

Jonas aloitti uransa SSO:n palveluksessa 18 vuotta sitten juuri 18 vuotta täytettyään. Sale Taalintehtaan hän sai vastuulleen ollessaan vasta 22-vuotias.

Seuraavaksi oli vuorossa varsin mielenkiintoinen ja opettavainen ajanjakso, kun Jonas lähti Ahvenanmaalle, jonne Osuuskauppa Varuboden-Osla oli avannut S-ryhmän kaikkien aikojen ensimmäiset myymälät. Jonas veti S-marketteja Jomalassa ja Godbyssä.
– Haasteita riitti, mutta myös paljon hienoja hetkiä, hän muistelee aikaa.

Jonaksen uraan mahtuvat myös vuodet personal trainerina. Kuntosalilla mies ahertaa edelleen jopa viisi kertaa viikossa, mutta personal trainerin työ on vaihtunut mieluisaksi harrastukseksi.

 

-Vi har bra arbetsklimat och jag har en bra personal. Jag tror, att detta reflekteras också till kunderna, konstaterar erkännande av titeln förmannen för bästa servicens mottagare Jonas Blomqvist. Personalen i S-market Kimito och Sale Dalsbruk är tacksamma för sin förman Jonas.” Lyssnar och bryr sig, Alltid på bra humör och har ett sinne för humor. Hjälpsam, men auktoriteten fattas inte.”

Jonas är glad över dessa karakteriseringarna för att de beskriver en sådan ”chef” han vill vara.
– Nog är jag säkert lättillgänglig. Förstås ingriper jag mig i fel, ifall det uppkommer sådana. Egna färdigheter som förman försöker jag alltid förbättra.  Att leda två enheter är inte ett hinder, utan en rikedom för Jonas.
-Vi är en gemensam grupp, och ifall det behövs, så hjälper vi varandra. Personalen har upplevt, att arbetande mellan två enheter är roligt och att det ger en bra variation till vardagen.

Jonas arbetar ungefär fyra dagar i veckan i Kimito och en eller två dagar i Dalsbruk.
-Jag vet att saker och ting blir gjorda fastän jag inte är på plats. Jag delar och delegerar olika uppgifter. Jag har underbara biträdande chefer och tillgänglighetsansvariga, och teamen är självstyrande och det fungerar bra, tackar han.

 

Lärdomar från Åland

Jonas började sin karriär inom SSO för 18 år sedan, då han fyllde 18 år. Han fick ansvaret över Sale Dalsbruk då han fyllde 22. Härnäst var det en väldigt intressant och lärorik period, då Jonas tog sig vidare till Åland, dit andelshandeln Varuboden-Osla hade öppnat S-gruppens första butiker. Jonas drev S-market butiker i Jomala och i Godsby.
-Utmaningar fanns det, men många fina stunder, minns han.

Till Jonas karriär tillhörs också åren som personal trainer. På gymmet tränar han ännu upp till fem gånger i veckan, men jobbet som PT har bytts till en hobby.

–  Kun elämä on tasapainossa, on helppo hymyillä. Ei ole murheiden vuoria kiivettävänä, toteaa Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:n Vuoden positiivisin -kunniamaininnan saanut Niko Kähkönen.

Hän arvelee, että positiivisuus on tarttunut selkäytimeen jo äidinmaidossa ja muistelee olleensa lapsesta saakka iloinen ja myönteinen. Samat ominaisuudet ovat periytyneet nyt vuoden ikäiselle pojalle, jota isä nimittää Vili Vilpertiksi. Pienokaisella on hymy herkässä ja pilkettä silmäkulmassa.

Niko on tehnyt pitkän uran autokaupan parissa ja edennyt askel kerrallaan myyjästä toimitusjohtajaksi. Saavutuksiin kuuluvat muun muassa Suomen parhaan Seat-myyjän sekä Suomen parhaan Citroen-myyjän tittelit. Vuodesta 2017 lähtien hän on menestyksellä luotsannut Lohjan Autokeskusta sen seitsemännelle vuosikymmenelle uusien haasteiden aallokossa.

Niko sanoo olevansa aidosti otettu saamastaan tunnustuksesta ja arvostavansa sitä korkealle.
–  Se oli iloinen yllätys, joka lämmittää sydäntä. Uskon, että positiivisuus on valtava voimavara työyhteisössä. Jos asiat nähdään negatiivisessa valossa, sillä on lamaannuttava vaikutus kaikkeen toimintaan. Positiivisuus sen sijaan tarttuu koko organisaatioon ja luo luottamuksen ja keskusteluyhteyden ihmisten välille.

Puhumalla paras

Jos Nikon pitäisi valita elämänsä motto, se olisi ”keskustelemalla asiat selviävät”.
–  Tämä pitää paikkansa niin työssä kuin yksityiselämässä. Suu pitää uskaltaa suomalaisenkin avata.

Työ autojen parissa on Nikolle lapsuuden unelmien täyttymys.
–  Olen aina ollut autoihminen, pidän nimittäin sekä autoista että ihmisistä.

Rakkaus menopeleihin syttyi jo paloruiskun kokoisena.
– Aluksi leikin pikkuautoilla ja heti lukemaan opittuani ahmin Tuulilasia ja Tekniikan Maailmaa. Tein ruutuvihkoon vertailuja saman kokoluokan autojen teknisistä ominaisuuksista ja jaoin pisteitä niin, että meidän auto voitti aina.

Autojen lisäksi myös moottoripyöräily on lähellä miehen sydäntä. Harrastuksiin kuuluvat myös uinti, sähly ja lukeminen.

 

Teksti: Kimmo Salo Kuva: Petteri Kitti