ABC Piihovin sähköautonlataustarjonta laajeni entisestään -Tesla avasi oman suurteholatausasemansa Piihoviin

Vilkkaasti liikennöidyn ykköstien varrelta löytyvän ABC Piihovin sähköautonlataustarjonta kasvoi entisestään, kun Tesla avasi oman suurteholatausasemansa ABC:lle 28.9. Teslan latausaseman avauksen jälkeen ABC Piihovi tarjoaa sujuvaa matkantekoa sähköautoileville asiakkaille 19 latauspisteellä.

Tammikuussa 2023 avattiin SSO:n alueen ensimmäinen ABC-latausasema juuri ABC Piihoviin ja tämän jälkeen verkostoa laajennettiin Sale Saukkolaan, ABC Lohjalle ja Sale Hiidensalmelle. ABC Piihovin suurteholatausasema palvelee sähköautoilijoita huippunopealla 600 kilowatin kokonaisteholla ja kuudella suuritehoisella CCS-latauspaikalla. Kuten muillakin ABC-latauksen teho- ja suurteholatauspisteillä, myös ABC Piihovilla latausteho jaetaan dynaamisesti latauspaikkojen välillä.

ABC- latausasemalla maksaminen tapahtuu helppokäyttöisellä ABC-mobiili -sovelluksella, jonka voi ladata puhelimen sovelluskaupasta. ABC:n monipuolisista palveluista nauttiessa aika ei taatusti tule pitkäksi lataamisen valmistumista odotellessa ja ABC mobiilista voi helposti seurata myös lataamisen edistymistä vaikkapa ruokailun tai kahvittelun lomassa.

-ABC-mobiili toimii nimenomaan ABC-latausasemilla ja se on saanut kiitosta toimintavarmuudestaan ja selkeydestään. SSO:n ABC- asemilta löytyy myös eri yhteistyökumppaneiden kanssa toteutettuja latausasemia, joissa lataaminen tapahtuu heidän omilla sovelluksillaan, kertoo toimialajohtaja Heikki Vottonen.

Suur-Seudun Osuuskaupan suunnitelmissa on lisätä ABC-latausasemien määrää myös tulevaisuudessa. -Vastuullisuus on yksi arvoistamme ja tuemme päästötöntä liikennettä laajentamalla ABC-latausasemien tarjontaa SSO:n alueella vielä lisää tämän ja tulevien vuosien aikana mm. S-marketteihin ja Prismoihin, lisää Vottonen ja jatkaa ”ABC-latausverkosto kasvaa jatkuvasti useamman osuuskaupan alueella ja ajantasaisen tiedon latausverkostosta voi tarkistaa esimerkiksi ABC-mobiilista tai ABC-lataajat Facebook-ryhmästä. ”

Lisätietoja: Toimialajohtaja Heikki Vottonen p. 044 3205 600

PP-auto vahvistaa asemaansa liikkumisen edelläkävijänä ja laajenee Raisioon

Liikkumisen palveluiden ollessa edelleen vahvassa murroksessa, vahvistaa PP-auto asemiaan ja laajenee syksyllä Raisioon. Muutos on osa PP-auton uudistettua strategiaa, joka elää vahvasti mukana ajassa ja liikkumisessa.

Jo muutamia vuosia käynnissä ollut autokaupan murros on siirtänyt autokaupan käytännössä jo kokonaan verkkoon. Vertailut tehdään pääsääntöisesti selaimilla ja jopa 95 % kaupoista saakin alkunsa netistä. Jo merkittävä osa tehdään digitaalisesti aina auton kotiin toimitukseen saakka. Korona ja Ukrainan sota kiihdyttivät entisestään autokaupan muutosta: korona-aika sai ihmiset erityisesti vaihtoautokaupoille ja toisaalta kunnianhimoisten päästötavoitteiden lisäksi Ukrainan sota laittoi ihmiset miettimään käyttövoima-asioita.

– Tällä hetkellä PP-autossa yli puolet myydyistä uusista autoista on jo täyssähköautoja, kun tilanne vielä pari vuotta sitten oli muutaman prosentin luokkaa, kertoo PP-auton toimitusjohtaja Petteri Heiskanen.

Auton valmistajilla on ollut kiire tuoda markkinoille uusia sähköautomalleja. Muutos vaatii uuden oppimista asiakkailta, mutta erityisesti myyjiltä.

– PP-autossa onkin panostettu paljon niin huollon kuin myyjien koulutuksiin. Meillä on erittäin ammattitaitoiset myyjät sähköautokauppaa silmällä pitäen ja kauppaa käydään Hangosta Utsjoelle. Erityisesti vähän käytetyt täyssähköautot kiinnostavat ja PP-auto on viime vuosina panostanut vähän käytettyjen sähköautojen omaan maahantuontiin, kertoo Heiskanen.

– Se on varmasti yksi syy miksi olemme pärjänneet markkinaa paremmin. PP-auton voidaankin sanoa olevan ”Suomen sähköisin autokauppa” sen kaikissa merkityksissä, jatkaa Heiskanen.

PP-auton sijainti Helsingin ja Turun välillä on varsin optimaalinen ja verkon kautta kauppaa tehdään laajalti ympäri Suomen.

Tuleva toimipiste Raisiossa on 700 neliön suuruinen sähköautojen erikoismyymälä. Toimipiste työllistää alkuun kolme sähköautokaupan ammattilaista. Valikoima muodostuukin pääasiassa täyssähköisistä vaihtoautoista. Myymälän rakennus- ja valmistelutyöt ovat parhaillaan käynnissä ja toiminta alkaa lokakuussa.

PP-auto palvelee nyt myös yhä laajemmin asiakasomistajia, sillä Lohjalle viime vuonna avattu monimerkkihuolto Karla toiminta laajenee nyt myös Saloon. – Karlassa huoltovaraukset hoituu näppärästi netissä ja huolloista vastaa ammattitaitoiset asentajamme. Lisäksi asiakasomistaja saa huolloista aina Bonukset päälle, kertoo Heiskanen.

Lisätiedot:

toimitusjohtaja Petteri Heiskanen, PP-auto Oy, p. 044 0503 403

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO suunnittelee SSO liikennemyymälä Tytyrissä keskittymistä ABC Carwashin autopesutoimintaan sekä mittarikentän polttonesteiden jakeluun. Sisäkaupan tiloihin suunnitellaan uutta liiketoimintaa.
– SSO kehittää strategiansa mukaisesti lähipalveluitaan ja avasi alkuvuodesta Hiidensalmelle upouuden Salen palvelemaan paikallista väkeä sekä Karstuntien ohikulkijoita. Salesta löytyy kattava valikoima nopeaan kauppareissuun, lisäksi mukaan voi napata myös kahvit ja uunituoreet leipomotuotteet. Toisaalta Tytyristä on alle kilometri myös keskustan kattavien palveluiden äärelle. Keskustan ja Hiidensalmen Salen väliin sijoittuvan Tytyrin liikenneaseman käytetyimmät palvelut ovat puolestaan polttonestetankkaukset sekä autopesu ja näiden palveluiden osalta toiminta jatkuu normaalisti. Karstuntien palvelut pysyisivät käytännössä siis yhtä kattavina kuin nykyään, kertoo SSO:n toimitusjohtaja Tapio Finér.
– Sisäkaupan tilalle SSO suunnittelee uutta liiketoimintaa, josta emme vielä pysty kertomaan tarkempia suunnitelmia. Käytännössä suunnitelmat liittyvät vahvasti paikallisen palvelutarjonnan parantamiseen ja ketterään kehittämiseen – täysin uudenlaisella palvelutarjonnalla, jatkaa Finér.

SSO:n juhlavuoden kesäkiertueella riitti vilinää ja vilskettä

Hymyä, naurua, tuhansia kohtaamisia ja iloista tunnelmaa, niistä oli SSO:n 120-vuotisjuhlavuoden kesäkiertue tehty. Kevään ja kesän aikana kiertue pysähtyi 8:ssa toimipaikassa aina S-market Kemiöstä ABC Masuuniin. Kiertueen ohjelmassa oli mm. Onnenpyörän pyöritystä, hernepussin heittoa ja suut sai makeaksi hattarakoneen antimilla. Mahtuipa mukaan myös taikuutta, kun taikuri Kari ilahdutti meitä lähitaikuudellaan ja ilmapalloeläimillään. Ilmatkin suosivat kiertuepäiviä muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

-Saimme kiertueesta paljon positiivista palautetta, kertoo SSO:n toimitusjohtaja Tapio Finer, ja jatkaa: ”On mukava tavata asiakkaita tapahtuman merkeissä ja osaltamme olla mukana elävöittämässä toimialuettamme.

Kiitokset kaikille kiertueella vierailleille, joita ilman monta mukavaa hetkeä olisi jäänyt kokematta!

Katse kohti parasta työntekijäkokemusta

Kesäkuussa 2023 Suur-Seudun Osuuskauppa SSO palkittiin Future Workplaces -sertifikaatilla osoituksena yrityskulttuurin johtamisesta poikkeuksellisen hyvällä työntekijäymmärryksellä. SSO on Suomessa neljäs yli 1000 hengen yritys, jolle sertifikaatti on myönnetty.

SSO on panostanut työntekijäkokemuksen parantamiseen ja yrityskulttuurin johtamiseen jo pitkään, ja SSO:n ensimmäinen työntekijäkokemusta mittaava Siqni-kysely toteutettiin keväällä 2023. Vastausprosentiksi saatiin huikea 90 %, joka on isolle organisaatiolle erittäin hieno saavutus. 

Siqnin avulla pureuduttiin syvemmin siihen, mikä SSO:laisille on työssään merkityksellisintä. SSO:n työntekijät kokivat merkityksellisimmiksi asioiksi työpaikallaan mm. vahvan yhteishengen, työn ja vapaa-ajan tasapainon, sekä työympäristön, jossa voi olla oma itsensä.

Viime viikolla esihenkilöt saivat tutustua sekä SSO-tasoisiin, että oman yksikkönsä tuloksiin. Esihenkilöpäivillä heille annettiin myös eväät siihen, miten kyselyn tuloksia kannattaa käsitellä heidän oman tiiminsä kanssa. Tulosten avulla esihenkilöt tiimeineen voivat miettiä, esimerkiksi sitä, miten toteuttaa työyhteisössään työntekijäkokemuksen kannalta merkityksellisiä, joskus pieniäkin muutoksia, joiden vaikutus työarkeen voi olla hyvinkin suuri.

Suomen vilkkaimman väylän ykköstien varrelta löytyvästä ABC Lohjasta on hetkessä tullut yksi eniten sähköauton latausmahdollisuuksia tarjoavista ABC-asemista. Jo pitkään ABC:llä olleen Recharge-latausaseman lisäksi ABC:lle avattiin toukokuussa huippunopea 600 kilowatin ABC-latausasema ja palvelutarjonta kasvoi entisestään, kun Tesla avasi ABC:lle oman suurteholatausasemansa 11.8.2023. 

SSO:n alueen ensimmäinen ABC-latausasema avattiin tammikuussa 2023 ABC Piihoviin ja sittemmin Saukkolan Salelle. ABC-latausverkoston laajeneminen jatkui toukokuussa, kun ABC Lohjalle ja Sale Hiidensalmelle avattiin myös ABC-latausasemat. ABC Lohjan uusi latausasema on ollut avauksesta lähtien ahkerassa käytössä ja se on saanut erittäin hyvän vastaanoton sähköautoilijoiden keskuudessa. ABC Lohjan huippunopean latausaseman kokonaisteho on 600 kilowattia ja sillä on 6 suuritehoista CCS-latauspaikkaa. Latausteho jaetaan dynaamisesti latauspaikkojen välillä, kuten muillakin ABC-latauksen teho- ja suurteholatausasemilla.

ABC Lohjan latausmahdollisuudet kasvoivat nyt entisestään, kun Tesla avasi Lohjalle 12 suurteholatauspaikkaa perjantaina 11.8.2023.

Teslan latausaseman avauksen jälkeen ABC Lohjalla on 24 latauspistettä, jotka takaavat sujuvan matkanteon sähköautoileville asiakkaille, tehden näin ABC Lohjasta Suomen sähköisimmän liikenneaseman. ABC- latausasemalla maksaminen tapahtuu helppokäyttöisellä ABC-mobiilisovelluksella, jonka voi ladata puhelimen sovelluskaupasta. ABC:n monipuolisista palveluista nauttiessa aika ei taatusti tule pitkäksi lataamisen valmistumista odotellessa ja ABC mobiilista voit helposti seurata myös lataamisen edistymistä vaikkapa ruokailun lomassa.

Suur-Seudun Osuuskaupalla on tarkoitus lisätä ABC-latausasemien määrää myös tulevaisuudessa. ”Vastuullisuus on meille tärkeää ja tuemme päästötöntä liikennettä laajentamalla ABC-latausasemien tarjontaa SSO:n alueella vielä lisää tämän ja tulevien vuosien aikana”, kertoo SSO:n liikennekaupan toimialajohtaja Heikki Vottonen. ”Valtakunnallisesti ABC-latausverkosto on laajentunut jo useamman osuuskaupan alueelle ja se kasvaa jatkuvasti. Ajantasaisen tiedon latausverkostosta voi tarkistaa esimerkiksi ABC-mobiilista tai nettisivuilta abcasemat.fi”, jatkaa Vottonen.

Lisätiedot:

SSO, toimialajohtaja market-, tavaratalo- ja liikennekauppa, Heikki Vottonen, p. 044 3205 600

Rantajamit säilyttää suosionsa vuosi vuodelta -Jamit keräsivät yli 11 500 kävijää

Mahtava järvimiljöö, lämmin tunnelma ja huippuesiintyjät-siinä resepti, jolla Rantajamit on säilyttänyt suosionsa festarikansan keskuudessa vuodesta toiseen. Tänä vuonna koko Jamiviikonlopun kävijämäärä nousi yli 11 500 kävijään, joka sivuaa festivaalin historian parhaita lukemia.

-Sääennusteet aiheuttivat tänäkin vuonna sydämen tykytyksiä, mutta loppujen lopuksi suurin osa festivaalista saatiin juhlittua poutasäässä. Säällä kun on suuri merkitys lopputuloksen kannalta ja aurinkoinen sää lisää sekä kävijöitä, että tunnelmaa, kertoo Rantajamien projektipäällikkö Elina Pakkanen ja jatkaa: ”Olemme todella tyytyväisiä Jamien toteutukseen ja kävijämäärään. Mahtava tunnelma säilyi läpi koko tapahtuman niin yleisön, kuin työntekijöidenkin keskuudessa, joita tapahtumassa ahkeroikin päivittäin satakunta.”

Torstaina jameilla festarikansaa viihdyttivät Olli Halonen, Suvi Teräsniska, Vesterinen yhtyeineen, Tommi Läntinen sekä Olavi Uusivirta. Perjantaina vuorossa olivat Poets of the Fall, Arttu Wiskari, Bess, Klamydia ja Portion Boys. Viikonlopun riehakkaat juhlat viimeistelivät lauantaina Ramses II, Pete Parkkonen, Abreu, Ressu Redford sekä 69Eyes.

-Torstai on perinteisesti ollut festarien rauhallisin päivä, mutta tänä vuonna torstai oli lähes yhtä suosittu Jamipäivä, kuin perjantai ja lauantaikin, sanoo Pakkanen iloisena.

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO on järjestänyt Rantajameja vuodesta 2002 alkaen ja sitä ennen festaria järjestivät Lohjan Rantajamit ry. Jamit ovat vakiinnuttaneet paikkansa sekä lohjalaisten, että kesäasukkaiden kohtaamispaikkana ja tärkeänä paikallisena tapahtumana. Joka vuosi tapahtumaa ja vanhojen tuttujen tapaamista odotetaan innolla.

-Rantajamit työllistävät joukon yhteistyökumppaneita Lohjalta ja lähialueelta ja tämä on ihanaa työtä, kun sen saa tehdä huipputiimin kanssa, kertoo Pakkanen tyytyväisenä. On mahtavaa lukea asiakkaiden palautteita hyvin sujuneista järjestelyistä, ja olemme myös ylpeitä siitä, että omalta osaltamme kasvatamme Lohjan vetovoimaisuutta. Suurimmat kiitokset jälleen Rantajamien toteuttajatiimille ja kaikille yhteistyökumppaneille, sekä viranomaisille ja Rantajamien asukasyhdistykselle, kiittelee Pakkanen.

-Lämmin kiitos myös kaikille Jamikävijöille ja tervetuloa ensi vuonna uudelleen, huikkaa Pakkanen.

SSO sydämen asialla: Kaikista SSO:n market-,ravintola-, ja liikennekaupan toimipaikoista löytyy nyt sydäniskurit

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO on asennuttanut kevään aikana kaikkiin market-, ravintola-, ja liikennekaupan toimipaikkoihinsa sydäniskurit 120-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Tällä turvallisuusteolla SSO jatkaa missionsa ”tehdään yhdessä parempi paikka elää” -mukaista työtä, joka on samalla osa #pieniähyviätekoja -sarjaa.

SSO:n yritysturvallisuuspäällikkö Paavo Hänninen kertoo, että SSO:n henkilökunta koulutetaan sydäniskurien käyttöön ensiapukoulutusten yhteydessä. -Laitteet ovat turvallisia käyttää ja ne eivät anna iskua, jos sille ei ole tarvetta, Hänninen lisää.

Aloite asiakasomistajilta

-Meille on tärkeää kuunnella asiakkaitamme ja kehittää toimialuettamme yhdessä asiakasomistajiemme kanssa. Sydäniskureiden hankkiminenkin oli alun perin asiakasomistajiemme toive, kertoo SSO:n toimitusjohtaja Tapio Finér. Varsinkin maaseudulla toimipaikkamme ovat tärkeitä ihmisten kohtaamispaikkoja ja sydäniskurien hankinta on merkittävä edistysaskel alueen asiakkaiden turvallisuudelle, Finér sanoo.

Sydäniskurin eli defibrillaattorin avulla voidaan merkittävästi parantaa sydänpysähdyksestä selviämisen ja toipumisen mahdollisuuksia. Laite opastaa käyttöä vaihe vaiheelta, eli sen käyttöä ei tarvitse arkailla. Lähimmän sydäniskurin sijainnin voi tarkistaa osoitteesta defi.fi.

Viime vuoden tapaan SSO ja LähiTapiola Etelä kylvivät surisevat pörriäispellot Salon Halikkoon ja Vihdin Nummelaan kesäkuun alussa. Pellot ovat kooltaan noin puolen hehtaarin suuruisia ja kesän sääoloista riippuen, kukintaa päästään ihastelemaan noin heinäkuun puolivälin jälkeen, kun kesäkuun kuivuus on hieman hidastanut itämistä. Ihastelun lisäksi kukkia saa toki myös poimia vapaasti, mutta toiveena on, että pellot pidettäisi siistinä kaikille poimijoille.

Paikallisten viljelijöiden (Antti Vasama, Salo ja Niko Ahlqvist, Vihti) pelloille kylvetty maisemointiseos on nimeltään Hellekesä, ja se sisältää mm. ruiskaunokkia, silkkiunikkoa ja kehäkukkaa. Nämä lajit ovat pörriäisten mieleen ja ne varmistavat, että kukinta kestää mahdollisimman pitkään.

Pieniä hyviä tekoja ympäristölle

Luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen on tärkeää ja sen ylläpitämiseen me kaikki voimme vaikuttaa jokapäiväisillä valinnoillamme. Pienetkin alueet, jossa monimuotoisuutta edistetään, ovat tärkeitä.

Pörriäispellot sijaitsevat Salon Halikossa Elmerannantien ja Isohärjänkadun kulmassa, sekä Vihdin Nummelassa Härköilänsyrjällä Porintien ja Härköiläntien välissä.

Kesän kuumimmat rantabailut ovat täällä – Lohjan Rantajamit alkaa jälleen torstaina 6.7.2023

Jotta bileet nousevat kattoon, tarvitaan ihmisiä! Aurlahden rantaan pystytettävässä teltassa käy kohta kuhina, kun Lohjan kesän kohokohtaa valmistellaan alkavaksi.

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO on järjestänyt Rantajameja vuodesta 2002 alkaen. Sitä ennen festaria puuhasi Lohjan Rantajamit ry. Rantajamit on perinteikäs jo 30 kertaa järjestetty kaupunkifestivaali, joka on vakiinnuttanut paikkansa osana suomalaista ja lohjalaista kulttuuria. Rantajamit on kesän odotetuimpia tapahtumia Länsi-Uudenmaan alueella.

Vaikka festari on vakiinnuttanut paikkansa erityisesti monen lohjalaisen ja kesäasukkaan tärkeimpänä paikallisena tapahtumana, on paikalle löytänyt vuosi vuodelta enemmän myös uusia tuttavuuksia, sillä kaikki eivät halua isoimpiin megatapahtumiin. Rantajamit saavat kiitosta mukavan kokoisena – samalla todella laadukkaasti ja ammattimaisesti järjestettynä tapahtumana, kertoo tapahtuman projektipäällikkö Elina Pakkanen, ja kiittelee samalla omaa lähes 100 hengen tiimiään.

Alueella on myös joka vuosi jotakin uutta, tänä vuonna alue on laajentunut, ruokamyyjien määrää on lisätty sekä monipuolistettu ja sisäänkäyntiportteja on ensimmäistä kertaa kaksi.

Alue on auki päivittäin klo 16.00-01.00. Ilmaiset festaribussit kuljettavat tänäkin vuonna kansaa kotiin Virkkalan ja Muijalan suuntiin. Bussit lähtevät torstaina klo 00.30 ja perjantaina sekä lauantaina klo 00.15 ja 01.00, jatkaa Pakkanen.

Rantajamit 2023 esiintyjäkattaus ja arvioidut esiintymisajat:

TORSTAI 6.7.2023

Portit auki 16.00

16:30 Olli Halonen

17:45 Suvi Teräsniska

19:30 Vesterinen yhtyeineen

21:15 Tommi Läntinen

23:00 Olavi Uusivirta

PERJANTAI 7.7.2023

Portit auki klo 16.00

16.15 Poets of the Fall

17.45 Arttu Wiskari

19:30 BESS

21.15 Klamydia

23:00 Portion Boys

LAUANTAI 8.7.2023

Portit auki klo 16.00

16.30 Ramses II

17.45 Pete Parkkonen

19:30 BEHM

21.15 Ressu Redford

23:00 The 69 Eyes

– Ennakkolipunmyynti on sujunut mukavasti. Torstain, perjantain ja lauantain lippuja on vielä ennakkomyynnissä, ja myös näiden päivien lippuja tulee vielä portille myyntiin, jos päivää ei myydä ennakkoon loppuun, jatkaa Pakkanen.

Yritysalue on perjantaina ja lauantaina loppuunmyyty

Rantajameilla on tuttuun tapaan myös yritysalue, jonne mahtuu 350 vierasta päivittäin.

– Yritysalue on ollut tänäkin vuonna suosittu: Perjantain ja lauantain yritysalueen VIP-liput on jo myyty loppuun, kertoo Pakkanen, ja jatkaa: ”Yrityslippuun sisältyy pääsylipun lisäksi buffet ruokailu sekä yöpala.”

Lisätietoa yritysalueesta ja -lipuista osoitteesta rantajamit.fi. Lisäksi Rantajamien tietoja päivitetään tiuhaan Facebookiin ja Instagramiin.

Lisätietoja: SSO, Rantajamien projektipäällikkö Elina Pakkanen, p. 044 7705 400.