SSO:n hallintoneuvoston kokoonpano on muuttunut vuoden alusta alkaen, kun SSO:n edustajisto valitsi uuden jäsenen pois jääneen maanviljelijä Kimmo Koiviston tilalle. Uudeksi hallintoneuvoston jäseneksi on valittu aluepäällikkö, maanviljelijä Matti Hämäläinen.

Kimmo Koiviston poisjäänti merkitsi SSO:n hallintoneuvostolle myös pitkäaikaisen puheenjohtajuuden vaihtumista. Hallintoneuvosto valitsi kokouksessaan uudeksi puheenjohtajaksi rehtori Panu Ruosteen.

”Kimmo ehti toimia SSO:n hallintoneuvoston puheenjohtajana jo Salon Seudun Osuuskaupan ajoista lähtien eli ansiokkaat yli 30 vuotta, joista puheenjohtajana jopa 26 vuotta. Puheenjohtajan vaihdos tarkoittaakin SSO:ssa yhden merkittävän aikakauden päättymistä. Kiitämme Kimmoa lämpimästi kaikista näistä vuosista SSO:n luottamustehtävissä. Kimmo oli puheenjohtajana hyvin pidetty. Hän teki helposti lähestyttävällä persoonallaan hallinnon työskentelystä vuorovaikutteista ja aktiivista”, toteaa SSO:n toimitusjohtaja Tapio Finér.

Talousneuvoksen arvonimen hiljattain saanut Koivisto muistelee lämmöllä vuosia SSO:lla ja S-ryhmässä: ”Näiden vuosien aikana ehdin työskennellä SOK:n osalta viiden eri pääjohtajan aikana ja SSO:lla kolmen eri toimitusjohtajan aikana. Työ on ollut äärimmäisen mielenkiintoista. Näin pitkällä ajanjaksolla sitä ehtii nähdä osuuskaupan kehityksessä montaa eri ajanjaksoa ja toimintakulttuuria. Olen hyvin kiitollinen asiakasomistajille ja hallinnolle luottamuksesta”, toteaa Koivisto.

SSO:n hallintoneuvostoon kuuluu 20 jäsentä, joista kaksi on henkilökunnan edustajia. Hallituksen ja toimitusjohtajan valitsemisen lisäksi hallintoneuvoston tehtävänä on vahvistaa SSO:n strategia, tavoitteet ja vuosittaiset taloudelliset kokonaistavoitteet sekä valvoa hallintoa ja ohjeistaa hallitusta.

 

Lisätiedot:

SSO:n toimitusjohtaja Tapio Finér, p. 040 540 2006
SSO:n hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Koivisto, p. 0500 745 033

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO on asiakasomistajiaan varten – kehitämme toimintaamme tehdäksemme asiakkaan arjesta helpompaa ja erityisistä hetkistä vieläkin parempia. SSO pääsee nyt vastaamaan asiakkaiden toiveisiin ja avaa ikioman sidottuihin leikkokukkakimppuihin erikoistuneen kukkakaupan Prisma Halikon yhteyteen.

”Kukkien myynti on viime vuosien sisustus- ja kotoilutrendin myötä kasvanut. Asiakkaamme ovat toivoneet entistä laajempaa kukkavalikoimaa suositun marketvalikoimamme lisäksi. Haluamme nyt tuoda asiakkaillemme houkuttelevan kukkavalikoiman, josta taitavat floristimme löytävät sopivat kukat eri elämäntilanteisiin: onnentoivotuksiin, muistamisiin, juhlatunnelman luomiseen tai arjen ilahduttamiseen”, kertoo Halikon Prisman käyttötavaraosaston myyntipäällikkö Mari Träsk.

”Kukkakauppa on tarkoitus rakentaa Halikon Prisman infon viereen, entisiin S-Pankin tiloihin, jotka tullaan luonnollisesti remontoimaan uudelle palvelulle sopiviksi. Kukkakauppaan pääsee pistäytymään niin Prisman sisältä kuin kauppakäytävän puolelta. Tuleva tarjonta täydentää marketpuolen tarjontaa, ja uudessa toimipisteessä kimput sidotaan paikan päällä käsityönä, asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Toiminnan käynnistys etenee ripeällä tahdilla ja avausta suunnitellaan jo alkukeväälle. Parhaillaan haemme kukkakaupalle ammattitaitoisia floristeja sekä lisäksi toimipisteen vetäjää, joka pääsee vielä itse vaikuttamaan kaupan visuaaliseen ilmeeseen ja tulevaan toimintaan. Kerromme lisää, kun suunnitelmat selkiytyvät”, paljastaa Mari.

S-market Karkkilan uudistus tulee olemaan todella kattava ja uuden raikkaan ilmeen lisäksi myymälästä tehdään nyt ja tulevaisuudessa luontoa säästävä. Uusia palveluita, kuten pikakassat, on tulossa ja yhtenä herkullisimmista muutoksista aloitetaan nyt uuden ruokatorin rakentaminen.

”Uudistus etenee hyvää tahtia. Nyt alkavien sähkö- ja lattiatöiden ajaksi myymälä joudutaan reilun viikon ajaksi sulkemaan: Myymälä sulkee ovensa sunnuntaina 16.1.2022 klo 21.00 ja avaa ovensa jälleen keskiviikkona 26.1.2022. Ruokatori tulee pian kokemaan täydellisen uudistuksen, jonka vuoksi palveluun tulee katkos ja uudesta ruokatorista päästään nauttimaan helmikuun puolivälissä. Loput uudistustyöt tehdään vaiheittain siten, että pystymme pitämään kaupan palvelut asiakkaille avoinna. Esimerkiksi kylmäuudistus etenee siten, että tuotevalikoimaa supistetaan väliaikaisesti, vaikka käytännössä kaikkien tuoretuoteryhmien valikoimat kuitenkin lopulta kasvavat merkittävästi entiseen verrattuna”, kertoo S-market Karkkilan marketpäällikkö Jaana Forsström.

”Myymälään tehdään merkittäviä energiateknisiä ja samalla luontoa säästäviä parannuksia. Esimerkkinä lämmitys hoituu jatkossa päästöttömästi uusien ratkaisujen, kuten kylmälaitteista talteen otettavan hukkalämmön hyödyntämisen myötä. Valaistus korvataan LED-valoilla ja energiantuotantoon valjastetaan oma aurinkosähköjärjestelmä. Kylmälaitteiston uusimisen myötä sähkönkulutus pienenee vuosittain merkittävästi, 300 MWh verran, joka vastaa käytännössä noin 16 sähkölämmitteisen omakotitalon vuotuista kulutusta. Tehdyt toimenpiteet tukevat S-ryhmän kunnianhimoisia ilmastotavoitteita olla vuonna 2025 hiilinegatiivinen”, kertoo SSO:n liikepaikkapäällikkö Mika Tolppola.

Uudistus etenee asiakkaiden toiveita kuunnellen

”S-market on kuunnellut asiakkaiden toiveita myymälän uudistuksen suhteen. Myymälään on tulossa entistäkin herkullisempi hedelmä- ja vihannesosasto ja uusi paistopiste tuo lisää vaihtoehtoja leipävalikoimiin. Järjestelyillä myymälään saadaan 150 m2 lisää tilaa, jonka myötä hedelmä- ja vihannesosastolla on jatkossa myös avarampaa. Panimotuotteisiin on tulossa niin ikään laajennusta, ja valikoimissa on tulossa runsaasti paljon toivottuja pienpanimotuotteita. Pikakassat tulevat varmasti olemaan yksi odotetuimmista uudistuksista, mutta näistä kerromme lisää vielä lähempänä uudistuksen valmistumista maaliskuussa”, kertoo Forsström.

ABC Masuuni, S-market Vihti ja Prisma Nummela palvelevat remontin ajan

S-market Karkkilan ollessa 17.-25.1.2022 suljettuna, kannustamme asiakkaita hyödyntämään lähimpiä toimipisteitämme ABC Masuunia, S-market Vihtiä sekä Prisma Nummelaa. Yhteystiedot ja aukiolot löytää parhaiten osoitteesta sso.fi tai S-mobiilista.

Karkkilan palveluihin uutta sykettä

Karkkilaan saatiin vuodenvaihteessa myös aivan uutta palvelutarjontaa, kun SSO:n uutena vuokralaisena keskuksessa avasi Kotipizza. ”Oli ilo saada Karkkilaan myös aivan uutta tarjontaa, jonka myötä saimme keskukseen varsin hyvän palvelukokonaisuuden”, kertoo Tolppola.

S-marketin uudistuksen yhteydessä myös muun kiinteistön osalta tehdään parannustöitä, jonka vuoksi koko kauppakeskus vuokralaisineen on suljettuna 17.-25.1.2022 välisen ajan. Keskuksessa palveleva Alko uudistuu samoihin aikoihin ja on remontin vuoksi suljettuna 10.1-17.2.2022.
Kotipizza, Silmäasema ja Karkkilan Eläintarvike avautuvat S-marketin kanssa samaan aikaan jälleen 26.1.2022.

Lisätiedot: ryhmäpäällikkö Tomi Sorsa, p. 044 7705 134
SSO:n liikepaikkapäällikkö Mika Tolppola, p. 050 466 8252

 

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO työllistää kesällä 2022 noin 350 nuorta. Kaksi kolmannesta SSO:n kesäpesteistä on yli 18-vuotiaille ja tämän lisäksi tarjolla on noin sata S-Kesis-paikkaa 15­–17-vuotiaille, joissa nuoret tutustuvat työelämään vähintään 2–4 viikon mittaisella jaksolla. Haku kesätöihin on käynnissä nyt.

– SSO on yksi toimialueensa suurimmista työllistäjistä. Erityisen paljon työllistämme nuoria ja tälläkin hetkellä palveluksessamme on yli 250 alle 25-vuotiasta. Myös ensi kesänä tarjoamme monipuolisia palvelualan tehtäviä SSO:ssa ja tuemme nuorten mahdollisuuksia kartuttaa työkokemusta ja päästä myöhemmin kiinni työelämään. Monet meillä nyt työskentelevistä ovat hyvän kesätyökokemuksen myötä saaneet kipinän lähteä opiskelemaan alaa ja hakeutuneet meille myöhemmin töihin, toteaa henkilöstöjohtaja Hanna Somersalo.

Valmentajat perehdyttämisen tukena

– SSO:n menestys syntyy ihmisten avulla. Olemme herkällä korvalla kuunnelleet kesätyöntekijöiden kokemuksia, ja saamiemme palautteiden perusteella panostamme nyt erityisesti työntekijöidemme perehdyttämiseen. Huolehdimme, että kaikki perehdytetään huolella yritykseen, työympäristöön sekä työtehtäviin ja he pääsevät nopeasti osaksi toimipaikan hyvää työporukkaa, Somersalo kertoo.

SSO:n marketkauppaan ja liikennemyymälöihin on palkattu kolme valmentajaa, joiden päätyönä on perehdyttää uudet työntekijät tehtäviinsä. Nämä valmentajat toimivat yksiköiden esimiesten tukena myös kesätyöntekijöiden perehdytyksissä.

− Ykköstavoitteemme on tarjota nuorille myönteisiä työkokemuksia. Työelämään siirtyminen on herkkä vaihe, jolla on tutkitusti vaikutusta koko työuran onnistumiseen. Puhumme esimiestemme kanssa esimerkiksi nuoren kohtaamisen tärkeydestä, Somersalo kertoo.

− Meille kesätöihin hakiessa ei tarvitse arkailla sitä, ettei osaa, sillä me varmasti autamme alkuun, eikä meillä kenenkään tarvitse pärjätä yksin, Somersalo jatkaa.

Myös tänä kesänä SSO kontaktoi aivan jokaisen hakijan, ja haastattelut toteutetaan ajan hengen mukaisesti, koronaohjeistukset huomioiden.

− Kaupan ala on silta työelämään. Haastan kaikki palvelualoilla työskentelevät esimiehet ja kesätyöntekijöitä kohtaavat työkaverit mukaan kannustamisen ja palautteen antamisen positiivisuustalkoisiin, hän lisää.

Kesätyöntekijöille Suur-Seudun Osuuskaupan asiakasomistajuus

SSO:n tarjoaa tänä vuonna täysi-ikäisille kesätyöntekijöille lahjaksi Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:n jäsenyyden. Asiakasomistajana kesätyöntekijät saavat S-Etukortin ja voivat kerätä Bonuksia nykyiseen talouteen tai itselleen. Bonusta kertyy S-ryhmän ja yhteistyökumppaneidemme yli 2000 toimipaikasta mm. jokapäiväisistä hankinnoista, herkuttelusta, hemmottelusta, elämyksistä ja arjen palveluista.

SSO:n kesätyöpaikkoihin voi hakea 28.2.2022 asti osoitteessa sso.fi/rekry

Lisätiedot:

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO, henkilöstöjohtaja Hanna Somersalo, p. 044 7705 175
Avoimet kesätyöpaikat ja vinkkejä työnhakuun: sso.fi/rekry

Salpa Taitoluistelijoitten SSO luistelukoulu

Kausi alkaa 12.1.2022 klo 18-18.45 Salon SSO-hallissa.

SSO-luistelukouluun ovat tervetulleita sekä tytöt että pojat. Luistelukoulussa opetellaan luistelemaan leikin varjolla, taidon ja iän mukaan jaetuissa ryhmissä. Luistelukoulun tavoitteena on oppia luistelun perusasioita. Kokeneempien luistelijoiden ryhmissä harjoitellaan myös ensimmäisiä hyppyjä ja piruetteja.

SSO luistelukoulun hinta S-Etukortilla 65 € (norm. 70 €) + Salpan jäsenmaksu 30 € / vuosi (sis. vakuutuksen). Mukaan voi tulla myös kesken kauden. Mikäli luistelun perustaidot on jo kunnossa, kannattaa kysyä siirtymistä muihin harrastajaryhmiin.

Ilmoittautuminen >>

Suur-Seudun Osuuskauppa järjestää yhdessä Uudenmaan Marttojen kanssa Ässäkokki-kurssin torstaina 24.2. ja perjantaina 25.2. Virkkalan Marttatuvalla (Marttatuvatie 2). Maksuton kurssi on suunnattu 8–12-vuotiaille lapsille.

Kurssilla valmistetaan kasvispainotteinen ateriakokonaisuus, leivotaan sekä suolaista että makeaa ja tehdään ajankohtaan sopiva välipala. Kantavana teemana on satokausiajattelu, johon S-ryhmä on yhdessä Satokausikalenterin kanssa opastanut asiakkaitaan jo parin vuoden ajan.

Kokkaamisen ohessa kursseilla keskustellaan terveellisestä ruoasta, keittiöhygieniasta, lajittelusta ja kierrätyksestä.

Kurssille otetaan mukaan 12 lasta ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautuminen 24.2. klo 10-13 kurssille >>

Ilmoittautuminen 25.2. klo 10-13 kurssille >>

SSO:n tytäryhtiö Lohjan Autokeskus Oy panostaa kasvuun ja avaa maanantaina 3.1.2022 uuden vaihtoautoihin erikoistuneen toimipisteen Saloon Meriniityn alueelle.

Lohjan Autokeskuksessa käyttöönotetut uudet vaihtoautokaupan toimintamallit Lohjalla ja Tammisaaressa ovat siivittäneet vaihtoautomyynnin yli 50 prosentin kasvuun edellisvuoteen nähden. Reipas kasvu on saavutettu siitäkin huolimatta, että markkina Suomessa on pysynyt ennallaan, ja että nykyisissä toimipisteissä kaivattaisiin kipeästi lisätilaa vaihtoautokaupalle.

”Lohjan Autokeskuksen, SSO:n sekä asiakasomistajan näkökulmasta oli luonnollista tarjota asiakkaille vaihtoehto myös Salon alueella. Maanantaina 3.1.2022 avataan Myllyojankatu 13:een iso 1400 m2:n kokoinen LA-auto, joka on erikoistunut vaihtoautojen myyntiin”, kertoo Lohjan Autokeskus Oy:n toimitusjohtaja Niko Kähkönen.

”Alkuvalmistelut ovat sujuneet jopa ennakko-odotuksia paremmin ja autotaloon tulee yli sadan auton ja moottoripyörän valikoima, johon voi mukavasti sisätiloissa tutustua. Myymälätilasta löytyy asiakkaille myös viihtyisä lounge, jossa voi nauttia kupin kuumaa kaakaota tai kahvia,” vinkkaa autotalon päällikkö Vesa Petrell.

”Tavoitteena on kahtena ensimmäisenä vuotena hakea Salon vaihtoautomarkkinasta kymmenen prosentin markkinaosuutta hyödyntämällä mm. asiakasomistajamarkkinointia, sekä tämän lisäksi myydä pisteestä yli puolet myynnistä muualle Suomeen”, jatkaa Kähkönen.

Lisätiedot:

toimitusjohtaja Niko Kähkönen, Lohjan Autokeskus Oy, p. 0500 667 581

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO toteutti syksyllä 2021 ensimmäistä kertaa yhteistyössä ruokapalvelu Vennerin kanssa hyväntekeväisyyskampanjan, joka saavutti asiakasomistajien keskuudessa valtavan suosion ja paikallisille perheille jaettiin raaka-aineet noin 5000 terveelliseen ateria-annokseen. Niinpä SSO päätti uusia kampanjan jo jouluksi ja lahjoittaa nyt vähävaraisille perheille jouluruokaa 10 000 euron arvosta.

”Testasimme syksyllä uutta konseptia, jossa halusimme ottaa myös asiakasomistajamme mukaan jakamaan hyvää. Asiakasomistajat saivat aktivoida S-mobiilissa lahjoituksen, ja SSO maksoi asiakkaan puolesta terveelliseen ruoka-annokseen sekä kokkailuhetkeen tarvittavat ruoka-aineet sekä ohjeet. Perhe saa käytännössä Venner-ruokalaatikon, joka sisältää kaikki tarvittavat ainekset viikon ravitseviin pääaterioihin 4–6-henkiselle perheelle, välipaloja ja hedelmiä, helpot ruokaohjeet sekä Sana-solin D-vitamiinivalmisteen”, kertoo SSO:n asiakkuus- ja viestintäpäällikkö Anu Karppinen.

”Syksyn kampanjan innoittamana tiesimme olevamme oikealla polulla. Haluamme vastata asiakasomistajiemme toiveisiin ja tehdä yhdessä hyvää. Lahjoitamme nyt jouluna yli sata Venner-ruokalaatikkoa paikallisille vähävaraisille perheille”, jatkaa Karppinen.

Perheet, jotka syyslomaviikolla 2021 saivat Venner-ruokalaatikot, antoivat todella positiivista palautetta: ”Venner-ruokalaatikko on paras ruoka-apu, mitä ollaan koskaan saatu” ja ”Kerrankin kunnollisia raaka-aineita ja oikeaa ruokaa mistä riittää pitkälle. Aivan mieletön apu ja helpotus.” Vennerin keräämien tilastojen mukaan Venner-ruokalaatikon saaneista perheistä jopa 65 % kokkaakin laatikon käytettyään kasvisruokaa viikoittain ja jopa 79 % syö oman kokemuksen mukaan terveellisemmin kuin ennen.

”Osuuskaupan tuotot palautetaan aina paikallisille, kotiseudun ja ihmisten hyväksi. Käytännössä siis jokainen ostos omasta osuuskaupasta palautuu paikallisen elinvoimaisuuden kehittämiseen. Missiomme mukaisesti haluamme tehdä kotiseudustamme parempaa paikkaa elää ja Venner-yhteistyö oli yksi käytännön teko sen edistämiseksi,” kertoo Karppinen.

Venner-ruokalaatikot toimitetaan perheille jouluksi yhteistyössä diakoniatyön kanssa.

Lisää syksyn kampanjasta voit lukea: https://sso.fi/paikallisia_uutisia_ja_tapahtumia/?cat=paikallisia-uutisia

 

Lisätiedot:

SSO, asiakkuus- ja viestintäpäällikkö Anu Karppinen, puh. 044 7705 365

Venner, Emilia Järvinen, puh. 050 560 6086

www.venner.fi

ABC Piihovissa lokakuussa alkanut remontti on pääosin valmistumassa jouluksi – Piihovi palvelee kodikkaassa kuosissa ja uudistunein palveluin 18. joulukuuta alkaen. Investointi on sangen mittava, kaikkiaan yli miljoona euroa.

Vuosien saatossa ABC Piihovista on tullut yksi Suomen suosituimmista liikennemyymälöistä. Se avattiin vuonna 2003 parahiksi ennen Turun ja Helsingin välisen moottoritien valmistumista. Asiakasvirtoja sinne tuo myös Somerontietä pitkin kulkeva vilkas poikittaisliikenne. Piihovi palvelee ABC-liikeidean mukaisesti monipuolisesti myös lähiseudulla asuvia ja siellä vapaa-aikaansa viettäviä.

Remontti on toteutettu ravintolassa, marketissa, saniteetti- ja aulatiloissa vaiheittain niin, että liikennemyymälä on voitu kuitenkin pitää koko ajan auki.

ABC Piihovin sisätilat ovat kokeneet täydellisen muutoksen. Uusi ilme on raikas, valoisa ja kutsuva. Ravintola–kahvilamaailma muodostuu edelleen noutopöydästä, vitriinistä suolaisine ja makeine herkkuineen, Arnold´sin donitsit, à la carte -keittiön tarjonnasta sekä laajasta burgervalikoimasta. Uusia makuelämyksiä myös luvassa, pizzabuffa, paikallisia annoksia sekä erikoiskahvit.

–  Asiakkaiden toiveesta olemme nostaneet listalle annoksia Salossa ja Lohjalla sijaitsevien suosittujen Antonio-ravintoloidemme tarjonnasta. Raaka-aineissa suosimme paikallisia vaihtoehtoja. Kotimaisuus ja paikallisuus korostuvat myös ABC Marketin monipuolisessa ja laajassa valikoimassa, ryhmäpäällikkö Maarit Rissanen SSO:sta kertoo.

ABC Piihovissa palveleva market on uudistunut ABC Marketiksi. Sen valikoimat on räätälöity palvelemaan entistäkin paremmin liikkuvat asiakkaat tuoden esille muun muassa enemmän nopeita ja helppoja take away -ratkaisuja. Marketin uudistamisen johtotähtinä ovat olleet energiatehokkuuden parantaminen ja energian säästäminen. Kylmäkalusteet edustavat uusinta teknologiaa ja kaikki kalusteet ovat ovellisia. Ympäristövastuullista ajattelua toteuttavat myös mittarikentällä olevat sähköautonlataus- ja kaasuautojen tankkausmahdollisuudet. Erityisesti sähkölatausmahdollisuuksia kehitetään vahvasti lähitulevaisuudessa. Piihovin tontilla toimii edelleen myös raskaan liikenteen tankkauspiste.

–  Vaikka avajaiset koronatilanteen vuoksi ovat pienimuotoiset, toivotamme kaikki asiakkaat sydämellisesti tervetulleiksi ABC Piihoviin. Toivomme, että tiellä liikkujien lisäksi yhä useammat paikalliset ihmiset vauvasta vaariin ottavat nämä uudistuneet lähipalvelut omakseen, Maarit Rissanen sanoo.

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:lla on yhteensä 4 ABC-liikennemyymälää, 2 SSO Liikennemyymälää, 9 ABC-automaattiasemaa sekä 3 CarWash-autonpesupistettä. ABC Piihovissa työskentelee n.33 palvelualojen ammattilaista. Liikennemyymälä on auki kello 5–24 vuoden jokaisena päivänä.

 

Lisätietoja:

ryhmäpäällikkö Maarit Rissanen, maarit.rissanen@sok.fi, p. 044 3205 840

 

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO on jälleen saanut Suomen innostavimmat työpaikat -tunnustuksen – nyt jo neljättä kertaa. Työtyytyväisyys on parantunut vuosi vuodelta, niin myös kuluneena vuonna koronan tuomista haasteista huolimatta.

SSO:ssa uskotaan, että keskeinen syy hyvään työtyytyväisyyteen on se, että henkilökunnalla on mahdollisuus konkreettisesti vaikuttaa oman työnsä, oman työyksikkönsä ja koko osuuskaupan kehittämiseen.

– Mukavat työkaverit, rento ja positiivinen yrityskulttuuri, pitkäjänteinen kehittämistyö ja henkilöstön valtuuttaminen Meidän jutun kautta, henkilöstöjohtaja Hanna Somersalo luettelee tekijöitä, jotka vuosittain toteutettavan henkilöstötutkimuksen mukaan rakentavat työtyytyväisyyttä.

Meidän jutulla Somersalo tarkoittaa noin vuosi sitten käynnistynyttä osuuskaupan koko henkilökuntaa koskettavaa kehitysprojektia.

– Olemme yhteisellä matkalla koko SSO:n voimin rakentamassa uutta yrityskulttuuria, joka on entistä osallistavampi, avoimempi, rohkeampi ja ketterämpi, toimitusjohtaja Tapio Finér kiteyttää.

Osuuskaupassa jokainen työyhteisö, joissa yhteensä työskentelee yli tuhat palvelualan ammattilaista, on haastettu miettimään oman toimipaikan identiteettiä.

– Meidän juttu on pelirohkeutta tehdä paikallisesti parhaita ratkaisuja asiakkaan hyödyksi. Haastamme itsemme ja totutut toimintatapamme. Maailman nopea muutos vaatii entistä nopeampaa reagointia ja joustavampaa toimintaa, Finér toteaa.

Hanna Somersalon mukaan on ollut hienoa huomata, että ihmisillä on ollut innostusta, halua ja rohkeutta ottaa vastuuta omiin käsiin.

– Tämä lisää sitoutumista ja korostaa oman työn merkityksellisyyttä. Nämä asiat ovat avaimia paitsi työhyvinvointiin, myös hyvään työnantajamielikuvaan, joka on ensiarvoisen tärkeää, kun työvoimapula meidänkin toimialueellamme on jo tosiasia, Somersalo sanoo.

Meidän jutussa keskeistä on ns. ristiinpölytys. Se tarkoittaa oppimista ja ideoiden vaihtoa yli toimialarajojen. Yksiköiden vetäjillä on omat sparrarinsa, jotka usein ovat toiselta toimialalta. Sale-päällikköä voi sparrata hotellinjohtaja, S-marketpäällikköä ravintoloiden asiakkuuspäällikkö jne.

Kun ideointiin lisäksi otetaan mukaan yksikön koko henkilökunta ja toiveita kysellään myös asiakkailta, syntyy mielenkiintoisia paikallisia ratkaisuja.

Suomen Innostavimmat työpaikat on suomalaisen työelämän tunnustus, joka myönnetään vuosittain parhaille Eezy Flown People Power -tutkimukseen osallistuneille organisaatioille. innostavimmat.fi