TERVETULOA SALON ILTATORILLE 13.6. – ESIINTYMÄSSÄ STIG!

Kutsumme sinut viettämään kesäiltaa Salon Iltatorille torstaina 13.6.2024. Tule nauttimaan leppoisasta toritunnelmasta ja nauttimaan Stigin keikasta! Iltatoria isännöivät Suur-Seudun Osuuskauppa ja LähiTapiola Etelä. Tapahtumassa mukana myös Sokos Salo, SSO:n Estradi Kyläkauppa herkkuineen sekä Asiakasomistaja- ja S‑Pankkipalvelut. Iltatorin tunnelmasta pääsee nauttimaan klo 15 alkaen ja Stig astuu lavalle noin klo 18.

Haluamme omalta osaltamme tarjota kotiseudullemme laadukkaita palveluita, elämänturvaa ja elinvoimaa sekä hyviä hetkiä ja iloa arkeen. Teemme yhdessä alueen asukkaiden ja muiden toimijoiden kanssa töitä turvallisen elämän, hyvinvoivan lähiympäristön ja yhteiskunnan puolesta.

Ota perhe ja ystävät mukaan ja tulkaa viettämään rentoa iltaa kanssamme. Varaa päivä kalenteristasi
ja tule torille moikkaamaan tuttuja!

Nähdään torilla!

SSO:n Kesäpäivä vierailee tänä kesänä viidellä paikkakunnalla, tuoden mukanaan leppoisaa tunnelmaa ja iloisia kohtaamisia. Kesäpäivä-tapahtumassa voi muun muassa nauttia taikurin lumoavista tempuista ja pyörittää Onnenpyörää kivojen palkintojen toivossa, sekä tutustua SSO:n tytäryhtiön Estradi Kyläkaupan herkkuihin, muuta kivaa ohjelmaa unohtamatta. Osassa tapahtumia paikalla on myös SSO:n Asiakasomistaja- ja S-Pankkipalvelujen asiantuntija.   

– On ilo voida tarjota asiakkaillemme mukavia hetkiä Kesäpäivän merkeissä. Saimme paljon positiivista palautetta viime kesänä järjestetystä Kesäkiertueesta ja niinpä päätimme ilahduttaa asiakkaitamme kesäisillä tapahtumilla tänäkin kesänä, kertoo SSO:n asiakkuus- ja viestintäpäällikkö Anu Karppinen 

Kesäpäivä-tapahtumien ohjelmaan ja aikatauluun voi tutustua osoitteessa sso.fi/kesapaiva. Ohjelma julkaistaan noin viikkoa ennen kutakin tapahtumaa.  

Lämpimästi tervetuloa viettämään kesäpäivää kanssamme! 

Mukava lomapäivä kokkailun merkeissä – lasten Ässäkokki-kurssit tulevat taas!

Suur-Seudun Osuuskauppa järjestää kesäkuussa 2024 yhdessä Uudenmaan Marttojen kanssa maksuttomat Ässäkokki-kurssit Halikossa Armfeltin koululla sekä Virkkalan Marttatuvalla, Lohjalla. Kurssi on suunnattu 7–12-vuotiaille lapsille.

Kurssilla valmistetaan kasvispainotteinen ateriakokonaisuus, leivotaan sekä suolaista että makeaa ja tehdään ajankohtaan sopiva välipala. Kantavana teemana on satokausiajattelu, johon S-ryhmä on yhdessä Satokausikalenterin kanssa opastanut asiakkaitaan jo parin vuoden ajan. Kokkaamisen ohessa kursseilla keskustellaan terveellisestä ruoasta, keittiöhygieniasta, lajittelusta ja kierrätyksestä.

Kurssille otetaan mukaan 12 lasta/kurssi ilmoittautumisjärjestyksessä. Toimi siis nopeasti ja ilmoittaudu mukaan!

Halikko, Armfeltin koulu

Ilmoittautuminen 3.6. klo 10–12.30 (ryhmä täynnä)

Ilmoittautuminen 3.6. klo 14–16.30 (ryhmä täynnä)

Lohja, Virkkalan Marttatupa

Ilmoittautuminen 4.6. klo 10-13 (ryhmä täynnä)

Ilmoittautuminen 5.6. klo 10-13 >>

 

Lisätiedot ja kysymykset:

Halikon kurssit: essi.rajapolvi@martat.fi

Lohjan kurssit: hanna.pikkarainen@martat.fi

SSO avaa uuden, laadukkaita ja maistuvia, valmiita ruokatuotteita valmistavan liiketoimintamallin – tervetuloa Sinun Keittiö

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO vastaa asiakkaiden toiveisiin avaamalla itse tehtyjä, laadukkaita ja maistuvia valmiita ruokia valmistavan liiketoimintamallin, Sinun Keittiön tammikuussa 2024. Perinteisestä ravintolakeittiön toimintamallista poiketen, Sinun Keittiö tuottaa usealle SSO:n yksikölle myyntiin maistuvia ravintolatason annoksia Lohjan, Nummelan ja Vihdin alueella. 

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO avaa tammikuussa 2024 täysin uuden liiketoimintamallin, Sinun Keittiön, joka tuottaa itse tehtyjä, laadukkaita ja maistuvia ruokia myyntiin usealle SSO:n toimialalle. Sinun Keittiö -konsepti vastaa asiakkaiden toiveisiin ja varmistaa rennon ja helpon tavan kuluttaa ruokaa – ovathan valmiit ja puolivalmiit tuotteet simppeli apu ja lisä arjen ruokahuollon pyörittämiseen.

Sinun Keittiön tuotanto aloitetaan tammikuussa Lohjan, Nummelan ja Vihdin alueen asiakastarpeisiin. Sinun Keittiössä on myös tehtaanmyymälä, jossa on tarjolla lounasta sekä muita Sinun Keittiön tuotteita. Liiketilat Sinun Keittiölle löytyivät Lohjalta Liikennemyymälä Tytyrin entisistä tiloista, mikä osaltaan myös ohjasi toimialueeksi juuri Lohjan, Vihdin ja Nummelan. Suunnitteilla on laajentaa toimintaa palvelemaan myös Salon alueen asiakkaita.

-Sinun Keittiö mahdollistaa herkullisemman ja rennomman arjen: Ruokatuotteissa näkyy oman seudun osaajien kädenjälki ja paikalliset, lähellä tuotetut ainekset. SSO:n omat alan ammattilaiset valmistavat herkullisia ruokia omilla resepteillään. Valikoimassa on maukkaita kotiruokia, ajankohtaiset kausituotteet huomioiden, kertoo asiakkuuspäällikkö Elina Pakkanen ja jatkaa ”Sinun Keittiössä valmistuu esimerkiksi lämmitystä vailla olevaa lasagnea, erilaisia laatikkoruokia tai vaikka täytettyjä patonkeja, unohtamatta puolivalmiita tuotteita, kuten valmistaikinat: nyt asiakkaat pääsevät leipomaan pipareita SSO:n oman, salolaisen ravintola Rikala Bar & Grillin herkullisella ohjeella omassa keittiössään! Kaikki Sinun Keittiön ruokatuotteet ovat kylmätuotteita.”

Sinun Keittiön tuotteita löytyy tammikuussa 2024 SSO:n markettien Ruokatoreilta sekä valmiina annospakkauksina, leivonnaisina SSO:n liikennemyymälöistä ja kahviloista. Sinun Keittiö tarjoaa myös juhlapalvelutuotteita, joita pystyy tilaamaan tehtaanmyymälän sekä uuden ajan markkinapaikan, Estradin kautta. Lisää Estradista voit lukea täältä

Lähellä tehtyä, oman seudun osaajien valmistamaa ruokaa -helpomman ja herkullisemman arjen suosijoille – tervetuloa Sinun Keittiö!

Lisätietoja: Asiakkuuspäällikkö Elina Pakkanen p. 044 7705400

Siirtämällä palkan, eläkkeen tai muun etuuden S-Pankkiin 1.–29.9.2023 Prisma Halikon S-Pankin palvelupisteessä, saat 50 euron S-ryhmän lahjakortin. Varaa aika verkosta tai poikkea heti käymään, niin kerromme miksi se kannattaa.

Kampanja-aika 1.–29.9.2023. Kampanja voimassa vain Prisma Halikon S-Pankin palvelupisteellä. Muu etuus voi olla esim. opintotuki. Yksi lahjakortti/asiakas. Muista ottaa mukaasi voimassa oleva henkilökortti tai passi.

Asiakasomistaja- ja S-Pankki palvelupiste, Prisma Halikko
ma–pe 9–18, la 10–16

Palvelemme arkisin vuoronumerolla klo 10–16, lauantaisin vain ajanvarauksella.

SSO:n juhlavuoden kesäkiertueella riitti vilinää ja vilskettä

Hymyä, naurua, tuhansia kohtaamisia ja iloista tunnelmaa, niistä oli SSO:n 120-vuotisjuhlavuoden kesäkiertue tehty. Kevään ja kesän aikana kiertue pysähtyi 8:ssa toimipaikassa aina S-market Kemiöstä ABC Masuuniin. Kiertueen ohjelmassa oli mm. Onnenpyörän pyöritystä, hernepussin heittoa ja suut sai makeaksi hattarakoneen antimilla. Mahtuipa mukaan myös taikuutta, kun taikuri Kari ilahdutti meitä lähitaikuudellaan ja ilmapalloeläimillään. Ilmatkin suosivat kiertuepäiviä muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

-Saimme kiertueesta paljon positiivista palautetta, kertoo SSO:n toimitusjohtaja Tapio Finer, ja jatkaa: ”On mukava tavata asiakkaita tapahtuman merkeissä ja osaltamme olla mukana elävöittämässä toimialuettamme.

Kiitokset kaikille kiertueella vierailleille, joita ilman monta mukavaa hetkeä olisi jäänyt kokematta!

Rantajamit säilyttää suosionsa vuosi vuodelta -Jamit keräsivät yli 11 500 kävijää

Mahtava järvimiljöö, lämmin tunnelma ja huippuesiintyjät-siinä resepti, jolla Rantajamit on säilyttänyt suosionsa festarikansan keskuudessa vuodesta toiseen. Tänä vuonna koko Jamiviikonlopun kävijämäärä nousi yli 11 500 kävijään, joka sivuaa festivaalin historian parhaita lukemia.

-Sääennusteet aiheuttivat tänäkin vuonna sydämen tykytyksiä, mutta loppujen lopuksi suurin osa festivaalista saatiin juhlittua poutasäässä. Säällä kun on suuri merkitys lopputuloksen kannalta ja aurinkoinen sää lisää sekä kävijöitä, että tunnelmaa, kertoo Rantajamien projektipäällikkö Elina Pakkanen ja jatkaa: ”Olemme todella tyytyväisiä Jamien toteutukseen ja kävijämäärään. Mahtava tunnelma säilyi läpi koko tapahtuman niin yleisön, kuin työntekijöidenkin keskuudessa, joita tapahtumassa ahkeroikin päivittäin satakunta.”

Torstaina jameilla festarikansaa viihdyttivät Olli Halonen, Suvi Teräsniska, Vesterinen yhtyeineen, Tommi Läntinen sekä Olavi Uusivirta. Perjantaina vuorossa olivat Poets of the Fall, Arttu Wiskari, Bess, Klamydia ja Portion Boys. Viikonlopun riehakkaat juhlat viimeistelivät lauantaina Ramses II, Pete Parkkonen, Abreu, Ressu Redford sekä 69Eyes.

-Torstai on perinteisesti ollut festarien rauhallisin päivä, mutta tänä vuonna torstai oli lähes yhtä suosittu Jamipäivä, kuin perjantai ja lauantaikin, sanoo Pakkanen iloisena.

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO on järjestänyt Rantajameja vuodesta 2002 alkaen ja sitä ennen festaria järjestivät Lohjan Rantajamit ry. Jamit ovat vakiinnuttaneet paikkansa sekä lohjalaisten, että kesäasukkaiden kohtaamispaikkana ja tärkeänä paikallisena tapahtumana. Joka vuosi tapahtumaa ja vanhojen tuttujen tapaamista odotetaan innolla.

-Rantajamit työllistävät joukon yhteistyökumppaneita Lohjalta ja lähialueelta ja tämä on ihanaa työtä, kun sen saa tehdä huipputiimin kanssa, kertoo Pakkanen tyytyväisenä. On mahtavaa lukea asiakkaiden palautteita hyvin sujuneista järjestelyistä, ja olemme myös ylpeitä siitä, että omalta osaltamme kasvatamme Lohjan vetovoimaisuutta. Suurimmat kiitokset jälleen Rantajamien toteuttajatiimille ja kaikille yhteistyökumppaneille, sekä viranomaisille ja Rantajamien asukasyhdistykselle, kiittelee Pakkanen.

-Lämmin kiitos myös kaikille Jamikävijöille ja tervetuloa ensi vuonna uudelleen, huikkaa Pakkanen.

Viime vuoden tapaan SSO ja LähiTapiola Etelä kylvivät surisevat pörriäispellot Salon Halikkoon ja Vihdin Nummelaan kesäkuun alussa. Pellot ovat kooltaan noin puolen hehtaarin suuruisia ja kesän sääoloista riippuen, kukintaa päästään ihastelemaan noin heinäkuun puolivälin jälkeen, kun kesäkuun kuivuus on hieman hidastanut itämistä. Ihastelun lisäksi kukkia saa toki myös poimia vapaasti, mutta toiveena on, että pellot pidettäisi siistinä kaikille poimijoille.

Paikallisten viljelijöiden (Antti Vasama, Salo ja Niko Ahlqvist, Vihti) pelloille kylvetty maisemointiseos on nimeltään Hellekesä, ja se sisältää mm. ruiskaunokkia, silkkiunikkoa ja kehäkukkaa. Nämä lajit ovat pörriäisten mieleen ja ne varmistavat, että kukinta kestää mahdollisimman pitkään.

Pieniä hyviä tekoja ympäristölle

Luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen on tärkeää ja sen ylläpitämiseen me kaikki voimme vaikuttaa jokapäiväisillä valinnoillamme. Pienetkin alueet, jossa monimuotoisuutta edistetään, ovat tärkeitä.

Pörriäispellot sijaitsevat Salon Halikossa Elmerannantien ja Isohärjänkadun kulmassa, sekä Vihdin Nummelassa Härköilänsyrjällä Porintien ja Härköiläntien välissä.

Kesän kuumimmat rantabailut ovat täällä – Lohjan Rantajamit alkaa jälleen torstaina 6.7.2023

Jotta bileet nousevat kattoon, tarvitaan ihmisiä! Aurlahden rantaan pystytettävässä teltassa käy kohta kuhina, kun Lohjan kesän kohokohtaa valmistellaan alkavaksi.

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO on järjestänyt Rantajameja vuodesta 2002 alkaen. Sitä ennen festaria puuhasi Lohjan Rantajamit ry. Rantajamit on perinteikäs jo 30 kertaa järjestetty kaupunkifestivaali, joka on vakiinnuttanut paikkansa osana suomalaista ja lohjalaista kulttuuria. Rantajamit on kesän odotetuimpia tapahtumia Länsi-Uudenmaan alueella.

Vaikka festari on vakiinnuttanut paikkansa erityisesti monen lohjalaisen ja kesäasukkaan tärkeimpänä paikallisena tapahtumana, on paikalle löytänyt vuosi vuodelta enemmän myös uusia tuttavuuksia, sillä kaikki eivät halua isoimpiin megatapahtumiin. Rantajamit saavat kiitosta mukavan kokoisena – samalla todella laadukkaasti ja ammattimaisesti järjestettynä tapahtumana, kertoo tapahtuman projektipäällikkö Elina Pakkanen, ja kiittelee samalla omaa lähes 100 hengen tiimiään.

Alueella on myös joka vuosi jotakin uutta, tänä vuonna alue on laajentunut, ruokamyyjien määrää on lisätty sekä monipuolistettu ja sisäänkäyntiportteja on ensimmäistä kertaa kaksi.

Alue on auki päivittäin klo 16.00-01.00. Ilmaiset festaribussit kuljettavat tänäkin vuonna kansaa kotiin Virkkalan ja Muijalan suuntiin. Bussit lähtevät torstaina klo 00.30 ja perjantaina sekä lauantaina klo 00.15 ja 01.00, jatkaa Pakkanen.

Rantajamit 2023 esiintyjäkattaus ja arvioidut esiintymisajat:

TORSTAI 6.7.2023

Portit auki 16.00

16:30 Olli Halonen

17:45 Suvi Teräsniska

19:30 Vesterinen yhtyeineen

21:15 Tommi Läntinen

23:00 Olavi Uusivirta

PERJANTAI 7.7.2023

Portit auki klo 16.00

16.15 Poets of the Fall

17.45 Arttu Wiskari

19:30 BESS

21.15 Klamydia

23:00 Portion Boys

LAUANTAI 8.7.2023

Portit auki klo 16.00

16.30 Ramses II

17.45 Pete Parkkonen

19:30 BEHM

21.15 Ressu Redford

23:00 The 69 Eyes

– Ennakkolipunmyynti on sujunut mukavasti. Torstain, perjantain ja lauantain lippuja on vielä ennakkomyynnissä, ja myös näiden päivien lippuja tulee vielä portille myyntiin, jos päivää ei myydä ennakkoon loppuun, jatkaa Pakkanen.

Yritysalue on perjantaina ja lauantaina loppuunmyyty

Rantajameilla on tuttuun tapaan myös yritysalue, jonne mahtuu 350 vierasta päivittäin.

– Yritysalue on ollut tänäkin vuonna suosittu: Perjantain ja lauantain yritysalueen VIP-liput on jo myyty loppuun, kertoo Pakkanen, ja jatkaa: ”Yrityslippuun sisältyy pääsylipun lisäksi buffet ruokailu sekä yöpala.”

Lisätietoa yritysalueesta ja -lipuista osoitteesta rantajamit.fi. Lisäksi Rantajamien tietoja päivitetään tiuhaan Facebookiin ja Instagramiin.

Lisätietoja: SSO, Rantajamien projektipäällikkö Elina Pakkanen, p. 044 7705 400.

 

Sale Hiidensalmen seinää elävöittävät Luksian artesaaniopiskelijoiden suunnittelemat taideteokset

Luksian taideteollisuusalan perustutkinnon artesaaniopiskelijat Siiri Vuori ja Ville Marttila ovat suunnitelleet alku vuodesta näyttävät taideteokset, jotka nyt kiinnitettiin Sale Hiidensalmen ulkoseinään. Vuoren ja Marttilan teokset valikoituivat toteutettaviksi Luksia ammattiopiston opiskelijoille pidetyn suunnittelukilpailun voiton myötä. Teokset ovat molemmat kooltaan 3×6 metrisiä, ja niistä kumpikin yhdistyy hyvin vahvasti paikallisuuteen aiheidensa perusteella. Toisessa teoksessa esiintyvät mm. Tytyrin kaivos ja Pyhän Laurin kirkko, sekä toisessa Hiidensalmen alueella ennen sijainnut saharakennus.

 Lohjalla Hiidensalmen asuntomessualueella sijaitsevan Sale Hiidensalmen ulkoseinään asennettiin tänään Luksian taideteollisuusalan perustutkinnon artesaaniopiskelijoiden, Siiri Vuoren ja Ville Marttilan suunnittelemat näyttävät taideteokset. Vuori ja Marttila ottivat osaa Luksian taideteollisuusalan opiskelijoiden suunnittelukilpailuun, jonka osallistujien joukosta Suur-Seudun Osuuskaupan edustajat valitsivat neljä jatkoon päässyttä teosta. Näistä neljästä Sale Hiidensalmen asiakkaat lopulta valitsivat voittajiksi juuri Vuoren ja Marttilan teokset. SSO antoi heti prosessin alusta alkaen opiskelijoille vapaat kädet valita teostensa aiheet ja palkitsi voittajat stipendein.

Molemmat teokset ovat kooltaan 3×6- metrisiä ja ne sijaitsevat Salen seinässä vierekkäin. Sisustusalan osaamisalaa opiskelevan Siiri Vuoren teoksen aiheena ovat mm. Pyhän Laurin kirkko ja Tytyrin kaivoksen torni, ja puusepän osaamisalaa opiskelevan Ville Marttilan teoksessa taas esiintyy Hiidensalmen alueella ennen sijainnut vanha saharakennus. Taideteoksien materiaaleina on käytetty mm. sään kestävää havuvaneria, puuta, haponkestävää terästä, kivilevyä ja teräslevyä, joiden hankinnan SSO myös rahoittaa. Luksiasta ohjaavina opettajina projektissa ovat toimineet Vesa Kupila sekä Dominick Hooton.  Siiri Vuoren teoksen valmistamiseen osallistui myös Luksian Kone- ja metalliala Kari Holopaisen johdolla. Siiri ja Ville suorittivat tämän projektin yhteydessä 15 opintosuorituspisteen laajuisen tutkinnonosan.

SSO:n liikepaikkapäällikkö Mika Tolppola on tyytyväinen opiskelijoiden kanssa tehtyyn projektiin. ”Oli hienoa saada tarjota opiskelijoille mahdollisuus toteuttaa aito työelämälähtöinen projekti ja vielä tässä mittakaavassa.” ”Taideteokset myös sitovat Salen mukavasti ympäristöönsä sen aiheiden kautta. Hiidensalmi on jo ennestään taidealuetta ja me ikään kuin jatkoimme tätä teemaa näillä teoksilla”-Tolppola jatkaa.

Lisätietoja projektista: Liikepaikkapäällikkö Mika Tolppola p. 050 4668252