Rantajamit jammailtiin iloisissa tunnelmissa – festareilla ennätykselliset 12 500 kävijää


08.07.2024

Aurinko helli festarikansaa Aurlahden rannassa järjestetyillä Rantajameilla. Tapahtuma pysyy vuosi vuodelta erittäin suosittuna, keräten tänä vuonna huikeat 12 500 kävijää nauttimaan tunnelmasta. Festivaali kokoaa yhteen niin paikallisia kuin hieman kauempaakin tulevia juhlijoita viettämään aikaa mahtavassa järvimiljöössä huippuartistien seurassa. 

Rantajamit on tullut tunnetuksi ”pienenä suurena” festivaalina, joka tarjoaa kävijöilleen mahtavia musiikkielämyksiä iloisen festaritunnelman ja sujuvien järjestelyjen kera. Suomen suosituimpien artistien esiintymiset takaavat joka vuosi sen, että Rantajamit pysyy Länsi-Uudenmaan odotetuimpana tapahtumana kooten ”Jamittajia” läheltä ja kaukaa.  

Torstaina festarikansaa viihdyttivät Dog Hustlers, Bee, Ellinoora, Teflon Brothers sekä Kuumaa. Perjantaina nautittiin Stigin, Pasin ja Anssin, Vesterisen yhtyeineen, Erika Vikmanin ja Klamydian seurasta, ja lauantaina iloisen festaritunnelman viimeistelivät Frans Harju, Olli Halonen, Maija Vilkkumaa, Yö ja JP Leppäluoto sekä Haloo Helsinki! 

– Torstai on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta kävijöiden joukossa, noussen myös tänä vuonna kävijämääriltään perjantain ja lauantain tasolle. On mahtavaa, että ihmiset löytävät muunkin Jamituspäivän, kuin vaan perinteiset perjantain ja lauantain, kertoo Rantajamien projektipäällikkö Elina Pakkanen tyytyväisenä.  

Sää oli tänä vuonna suosiollinen ja juhlijat saivat nauttia poutaisesta säästä ja auringonpaisteesta läpi festivaalin. – Säätiedotusten seuraaminen aiheuttaa aina pientä jännitystä muiden valmistelujen lomassa, säällä kun on hyvinkin suuri merkitys niin festarien suosion kuin tunnelmankin kannalta. Onhan se nyt kivempi jammailla kesävaatteissa kuin sadetakissa, naurahtaa Pakkanen. 

Kaiken kaikkiaan Rantajamit onnistuivat hyvin niin järjestelyjen kuin kävijämäärienkin osalta. – Tänä vuonna taisimme tehdä kävijäennätyksen, aivan mieletön juttu. Meillä on joka vuosi huipputiimi tekemässä Rantajameja, melkein satakunta tiimiläistä, ja työllistämme yhteistyökumppaneita Lohjalta ja lähialueelta. Saimme jälleen kiitosta sujuvasta tapahtumasta ja ammattimaisesta järjestämisestä. Jamit ovat myös yksi alueen vetovoimatekijä, ja olemme tästä kovin ylpeitä. Suuret kiitokset koko Jamien toteuttajatiimille, yhteistyökumppaneille, viranomaisille ja Rantakantin asukasyhdistykselle erittäin onnistuneesta tapahtumasta, kiittelee Pakkanen.  (kuva: Emma Salo)