Liikunnan riemua hyvällä fiiliksellä


18.01.2019

Jokavuotiseksi perinteeksi muodostunut Ice Skating Tour luistelutapahtuma liikuttaa lapsia ja aikuisia hyvällä fiiliksellä. 

Nyt on tullut aika kaivaa pipot ja lapaset esiin, teroittaa luistimet teräviksi ja suunnata luistelukentälle. Luistelutapahtuma Ice Skating Tourin odotetaan alkaneella kaudella liikuttavan peräti 50 000 suomalaista. SSO:n toimialueella kiertue on ehtinyt vierailla jo Lohjalla ja tapahtuma saapuu Koskelle 28. tammikuuta ja Kemiöön 4. helmikuuta.

–  Perheiden kannattaa viettää mahdollisimman paljon yhteistä aikaa yhdessä harrastaen. Ice Skating Tour on hauska ja hikinen vaihtoehto koko perheen illanviettoon, kiertueen isä Lauri Paalasmaa Suomen Luisteluliitosta kertoo. 

Parinkymmenen vuoden aikana kiertue on vieraillut noin 70 paikkakunnalla ja kerännyt osallistujia on likipitäen 700 000. Idean tapahtumaan Lauri on saanut Hollannista, jossa hän asui aikanaan kuuden vuoden ajan.
 

– Sieltä tarttui mukaan hollantilaisten välitön ja iloinen suhtautuminen luisteluun. Uskon, että kansa saadaan meilläkin joukolla liikkumaan, kun tarjolla on mukavaa menoa ja hyvää fiilistä. Kiertue onkin kasvanut vauhdikkaasti. Ensimmäisenä vuonna tehtiin 9 tapahtumaa, toisena 21 ja kolmantena vuonna jo 33. Eikä taaksepäin ole menty. 

Hiki pintaan täytyy saada

Tourin tavoitteena on hikinen, iloinen ja toisinaan myös itsensä ylittänyt osallistuja iästä riippumatta. Päiväsaikaan järjestetään koululaisluistelut ja iltaisin on vuorossa koko perheen luisteluilta. Menoa vauhdittavat Tour-vetäjät ja energistä menomusaa luukuttaa oma DJ.
 

Kiertue vieraili SSOn alueella ensimmäisen kerran 2004. Siitä käynnistyi sittemmin laaja valtakunnallinen alueosuuskauppojen kanssa toteutettu yhteistyö. 
 

– Yhteistyö osuuskauppojen kanssa on monipuolista ja kätevää. Tour toimii lähellä ihmisiä, paikallisesti. Siksi osuuskaupat ovat meille oiva yhteistyökumppani, Lauri Paalasmaa toteaa. 

Tapahtumasarja keräsi viime kaudella 47 000 osallistujaa ja tavoitteena on tällä kaudella pistää vielä paremmaksi. Mukana menossa ovat myös SSO ja sen myymälät sekä tietysti lasten rakastamat Apsi Apina ja Onni Orava. 

 

kirjoittaja: Pälvi Salo / Viestintäsalot Oy