Pesiskoulusta kipinä liikuntaan


21.05.2018

Lajin alkeita leikin varjolla ja aitoa pelitunnelmaa. 

Vihdin Pallo on perustamisestaan lähtien tehnyt määrätietoista juniorityötä. Seuran sihteeri Sirpa Silventoinen sanoo, että lapsissa ja nuorissa on myös alkaneen toisen 50-vuotistaipaleen toivo. Kasvattajaseuran tärkeää työtä tukee pitkäaikainen yhteistyökumppani SSO. 

Varma kesän merkki ovat taas Vihdin Pallon järjestämät pesiskoulut, joihin odotetaan viime vuoden tapaan noin 80 osallistujaa, 6–13-vuotiaita tyttöjä ja poikia. 

Pesiskouluihin voi tänä vuonna tulla mukaan Nummelan Hiidenkirnussa, Ojakkalassa ja Otalammella.  Koulujen vetäjinä toimivat ViPan nuoret ja taitavat pesäpalloilijat Antti Kahilaisen johdolla. 

– Kouluissa opitaan pesäpallon perusteet oikeasta heittotekniikasta ja erilaisista lyönneistä syöttämiseen saakka. Omat räpylät ja mailat voi ottaa mukaan, mutta välttämätöntä se ei ole. Kaikki pesiskoululaiset saavat omakseen SSO:n lahjoittamat T-paidat. Peli-iltoina, joita järjestetään kerran viikossa, päälle puetaan sitten oikeat pelipaidat, Sirpa Silventoinen kertoo. 

Harjoittelu tapahtuu paljolti leikin kautta, mutta peli-iltoina ilmassa on jo oikean urheilujuhlan tuntua. 

Tärkeää yhteistyötä 

50-vuotisjuhlissaan Vihdin Pallo palkitsi SSO:n Vuoden yhteistyökumppanina. 

– Näin olisimme voineet tehdä vaikka koko 10-vuotisen yhteistyömme ajan. Arvostamme kovasti sitä, että meillä on pitkäaikainen ja luotettava tukija, joka mahdollistaa sen, että voimme muun muassa näitä pesiskouluja järjestää, Sirpa Silventoinen sanoo. 

– Lasten ja nuorten liikunnan tukeminen on osa vastuullista toimintaamme. Näemme junioritoimintaan panostamisen panostuksena tulevaisuuteen, SSO:n viestintä- ja markkinointipäällikkö Anu Karppinen toteaa. 

Pesiskouluissa lapset oppivat lajin alkeet, mutta moni on löytänyt tätä kautta tiensä kansallisurheilumme pesäpallon pariin myös pitemmäksi aikaa. Tai sitten saanut kipinän liikuntaan muuten ja siirtynyt jonkin toisen liikunnallisen harrastuksen pariin, Sirpa toteaa. 

 

kirjoittaja: Pälvi Salo / Viestintäsalot Oy