Virkkalan Tarmo ry on yksi SSO:n Kannustajat-tukea vuonna 2022 saaneista yhdistyksistä. SSO:n Kannustajat-ohjelman kautta jaettiin 15 000 euron tukipotti lokakuussa 2022. Tukea saaneet yhdistykset valittiin Kannustajat-äänestyksen avulla. Äänestyksessä SSO:n asiakasomistajat, eli alueen asukkaat, pääsivät äänestämään Kannustajissa mukana olevaa yhdistystä.

“Minulle se on ehdottomasti luottamuksen osoitus. Olen erittäin iloinen siitä, että alueemme ihmiset ovat huomanneet ja arvostavat sitä työtä mitä me olemme tähän mennessä tehneet. Iso kiitos sekä Osuuskaupalle että meitä äänestäneille tästä tuesta, Virkkalan Tarmon puheenjohtaja Mikko Mustalahti iloitsee.

Virkkalan Tarmo on vuonna 1970 perustettu yleisseura. Alkuvuosina ViTa:ssa harrastettiin yleisurheilua, hiihtoa ja lentopalloa. 1990-luvun alusta lähtien seuran ykköslajiksi on noussut jalkapallo. Kilpailutoimintaa on myös salibandyssä ja käsipallossa.

Virkkalan Tarmon toiminnan kulmakivenä on kaikki pelaa ajattelu. Tarkoituksena ja tavoitteena on tarjota mukavaa, monipuolista. ja jatkuvaa harrastustoimintaa ja taata peliaikaa taidoista riippumatta. Lähtökohtana on se että, että jokaisella lapsella on oikeus nauttia lajin lumosta, pelitaidoista tai fyysisestä kehityksestä huolimatta.

Matala kynnys kokeiluun – kilpailutoimintaa halukkaille

Mustalahti kertoo itse osallistuneensa Virkkalan Tarmon toimintaan ensin vanhempana vuodesta 2016, mutta keväästä 2022 alkaen hän on toiminut yhdistyksen puheenjohtajana.

“Meidän toiminta lähtee siitä, että kaikki pystyvät harrastamaan riippumatta tulotasoista. Meidän kautta pääsee osaksi kilpatoimintaa, kuten käsipalloa nuorten sm-sarjassa. Nykyinen käsipallon joukkue on kasattu meidän harrasteryhmien avulla. Sieltä on löytynyt niitä halukkaita, jotka nauttivat kilpailutoiminnasta”, Mustalahti summaa.

Kilpailutoimintaan osallistuminen ei kuitenkaan ole ehto harrastamiselle. Mustalahden mukaan tärkeämpää on se, että harrastustoimintaan osallistuvilla on mukavaa ja he nauttivat pelaamisesta yhdessä.

Virkkalan Tarmoa äänesti Kannustajat-äänestyksessä lähes 200 ihmistä ja tukea yhdistys sai toiminnalleen 1000 euroa.

“Käynnistimme tuen avulla juuri käsipallokerhon ala-asteikäisille, Siellä on tärkeintä kehittää niitä henkilökohtaisia taitoja ja motoriikkaa. Kerhoissa lähdetään aina ihan alusta liikkeelle. Ja tätä periaatetta toteutamme kaikissa meidän lajeissa. Matalan kynnyksen kerhoissa voi kokeilla muun muassa jalkapalloa, käsipalloa ja salibandya”, Mustalahti muistuttaa.

 

Lue lisää ja ilmoita yhdistyksesi mukaan täällä >>

Tutustu myös muihin Kannustajat-tukea saaneiden tarinoihin >>

 

Salon vapaaehtoisen palokunnan toiminnan keskiössä on operatiivinen toiminta eli hälytystoiminta, mutta myös lapsille ja nuorille tarjottava innostava ja kiinnostava harrastus palokuntatoiminnasta VPK:n nuoriso-osaston järjestämänä. VPK:ssa nuoret oppivat palo- ja pelastustoimintaan liittyvien taitojen lisäksi kodin ja vapaa-ajan turvallisuuteen liittyviä taitoja. Lisäksi liikunnallinen tavoite on fyysisen kunnon kehittäminen ja ylläpitäminen.

“Mutta kaikkein tärkeintä VPK:n toiminnassa on se auttamisen halu. Se on kaikkein tärkeintä, vaikka nuorisotyökin on tärkeää, mutta myös se konkreettinen ihmisten auttaminen hätätilanteissa”, Salon VPK:n nuoriso-osaston varajohtaja sekä nuorten kouluttaja Mirja Niinivirta kiteyttää.

Salon vapaaehtoinen palokunta ry:n hakemus sai lähes 360 ääntä SSO:n Kannustajat-tuen äänestyksessä, jossa SSO:n asiakasomistajat, eli alueen asukkaat, saivat äänestää tukea hakeneita yhdistyksiä. Salon VPK sai suurimman mahdollisen 2 000 euron tuen toiminnalleen.

“Olin itse tosi yllättynyt että saimme noin paljon tukirahaa. Se tarkoittaa, että ihmiset tietävät meidän toiminnastamme. Palokunnat ympäri Suomen ovat pulassa, koska osallistujamäärät ovat kaikilla laskussa, joten tuelle on tilausta”, Niinivirta uskoo.

Hän tietää mistä puhuu, sillä hän on ollut mukana VPK:n toiminnassa yli kaksikymmentä vuotta.

“Ensikosketus VPK:n toimintaan tuli ystävän kautta. Taisin olla kymmenvuotias, kun tulimme mukaan toimintaan. Ensin palokuntanuorena ja siitä mukaan hälytystoimintaan ja lopulta nuorten kouluttajaksi”, nyt 35-vuotias Niinivirta muistelee.

Kannustajat-tuki mahdollistaa poikkeuksellisia oppeja

Niinivirta kertoo, että SSO:n Kannustajat-tuki käytettiin Salon alueen palokuntanuorten koulutustapahtuman järjestämiseen. Ei siis pelkästään Salon VPK:n vaan koko alueen palokuntanuorille tarkoitettuun tapahtumaan.

“Yhteistyöllä saadaan aikaan enemmän ja pystytään tarjoamaan tasokkaampaa koulutusta. Me pystyimme toteuttamaan tuen avulla sellaisia harjoituksia, joita nuoret eivät kovin usein pääse harjoittelemaan. Nuoret saivat myös itse ehdottaa koulutuspäivän sisältöä, joten opettelimme auton hajottamista onnettomuustilanteessa, savusukeltamista ja miten palon aikana toimitaan”, Niinivirta luettelee.

Koulutuspäivässä oli Niinivirran mukaan mukana noin 30 nuorta, mutta korona on syönyt osallistujia ja lisää osallistujia kaivataan mukaan palokuntatoimintaan ympäri Suomea.

“VPK:hon kannattaa osallistua siksi, että se on äärettömän monipuolista harrastustoimintaa, johon voi osallistua kuka tahansa ikään tai sukupuoleen katsomatta. Lisäksi oman osallistumisen voi suunnitella itse. Toiminnan kautta pääsee kiinnostaviin paikkoihin ja kaikkeen saa osallistua, jos oma aika riittä. Meillä on leirejä, varainhankintaa ja tapahtumia, joista saa paljon uusia tuttavuuksia ympäri Suomea”, Niinivirta luettelee palokuntatoiminnan parhaita puolia.

 

Lue lisää ja ilmoita yhdistyksesi mukaan täällä >>

Tutustu myös muihin Kannustajat-tukea saaneiden tarinoihin >>

 

Lohjan Pelastakaa Lapset Ry on perustettu jo vuonna 1969 ja se on tukenut lasten kehitystä ja hyvää kasvua toiminta-alueellaan siitä pitäen. Tarja Lindholm on ollut mukana yhdistyksen toiminnassa 2000-luvun alkuvuosista ja toimii nykyisin yhdistyksen puheenjohtajana. Hän kertoo yhdistyksen toiminnan keskiössä olevan lapsien aseman edistäminen ja erityisesti vaikeissa olosuhteissa elävien lasten ja nuorten etujen toteutumista.

“Tärkeintä on tuottaa iloa niille vähävaraisille lapsille ja nuorille, joille harrastukset tai elokuvaillat eivät ole mahdollisia, koska perheillä ei ole niihin varaa. Tällä hetkellä eletään monelle perheelle haastavaa aikaa, koska elinkulut ovat nousseet hurjasti. Se heijastuu lapsiperheisiin voimakkaasti, joten syrjäytymisvaara on monen lapsen osalla kasvanut selvästi”, Lindholm toteaa.

“Kyllä ne ovat lapsiperheet, joihin tämän hetken energiakriisit ja inflaatio heijastuvat, lisäksi koronapandemia aiheutti monelle perheelle vaikeuksia selviytyä arjesta”, runsaan vuoden Lohjan Pelastakaa Lapset Ry:n hallituksen toiminnassa vaikuttanut Päivi Halttu jatkaa.

Pienikin apu voi pelastaa syrjäytymiseltä

SSO:n Kannustajat-ohjelman kautta jaettiin 15 000 euron tukipotti lokakuussa 2022 järjestetyn Kannustajat-äänestyksen avulla. Äänestyksessä SSO:n asiakasomistajat, eli alueen asukkaat, pääsivät äänestämään Kannustajissa mukana olevaa yhdistystä, jolle halusivat tuen kohdistuvan. Lohjan Pelastakaa Lapset Ry sai yli 700 ääntä äänestyksessä ja 2000 euroa tukea toimintaansa.

“Olemme erityisen kiitollisia tästä avustuksesta SSO:lle, mutta myös siksi, että meitä ovat äänestäneet oman alueemme ihmiset. Se kertoo siitä, että työtämme on arvostettu ja se on koettu arvokkaaksi”, Lindholm kiittää yhdistyksen saamasta tuesta.

Päivi Halttu toteaa, että Kannustajat-tukirahaa käytettiin muun muassa lasten pikkujoulujuhlaan. Lapsille, joilla ei olisi muuten varaa osallistua, ostettiin lippuja juhlaan. Lisäksi he saivat ostaa juhlaherkkuja sekä saivat joululahjat mukaansa.

“Lapset olivat silminnähden iloisia ja saimmekin kiitosta tapahtuman toteuttamisesta perheiltä. Halusimme mahdollistaa osallistuminen kaikille lapsille. Suuri kiitos kuuluu saamallemme tuelle sekä Teatteri Tralalle, jonka kanssa toteutimme yhteistyössä tämän lasten pikkujoulujuhlan”, Halttu iloitsee.

Sekä Lindholm että Halttu tietävät tuen olevan aina tärkeää, mutta avuntarpeen olevan myös kasvussa. Heidän lisäkseen Lohjan pelastakaa Lapset ry:n hallituksessa istuvat myös Susanna Sippola ja Päivi Sallin.

“Yhdessä me käymme läpi kaikki avunpyynnöt ja yritämme auttaa kaikkia tasapuolisesti. Joulun aika on yksi kiireisimmistä hetkistä, kun sähköpostiimme tulee runsaasti viestejä, joissa pyydetään apua. Viime vuonna autoimme 17 perhettä Lohjan alueella joulun aikana, tänä vuonna luku on jo 28, joten kyllä tällekin tuelle on suurta tarvetta, Halttu ja Lindholm summaavat.

SSO:n Kannustajat-tukea jaetaan myös vuonna 2023.

Lue lisää ja ilmoita yhdistyksesi mukaan täällä >>

Tutustu myös muihin Kannustajat-tukea saaneiden tarinoihin >>

 

 

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO on mukana tukemassa alueensa lasten ja nuorten harrastustoimintaa sekä alueen hyvinvointia edistävää toimintaa. Paikalliset seurat ja yhdistykset tekevät tärkeää työtä oman kotiseudun harrastusmahdollisuuksien, hyvinvoinnin sekä elinvoimaisuuden edistämiseksi. SSO haluaa tukea heidän työtään myöntämällä Kannustajat-tukea yhdistysten toiminnalle. Vuonna 2022 tukea jaettiin 15 000 euroa.

SSO:n asiakasomistajat saivat äänestämällä päättää Kannustajat-tukea saavat yhdistykset. Salon Vilpas ry sai äänestyksessä yli 250 ääntä ja 1000 euroa tukea.

“Sillä on erittäin suuri merkitys, että tämän tuen meille on äänestänyt alueen asukkaat. Se kertoo, että tekemäämme työ on huomattu ja sitä arvostetaan. Otamme tuen nöyränä vastaan, Salon Vilpas ry:n toiminnanjohtaja Hasse Robertsson kiittää.

Robertssonin mukaan tuki jaetaan kaikkien Salon Vilpas ry:n jaosten toimintaan. Salon Vilpas ry on yleisseura, joka on perustettu jo vuonna 1908. Se on myös Suomen Työväen Urheiluliiton (TUL) jäsenseura.

“Koko toiminnan tarkoitus on tarjota monipuolista ja kohtuuhintaista harrastamista jokaiselle salolaiselle. Meidän lajeina ovat muun muassa suunnistus, yleisurheilu, rytminen voimistelu, tanssiurheilu, jalkapallo, hiihto. Tuella hankitaan lajeihin uusia harrastusvälineitä sekä koulutamme uusia ohjaajia ja valmentajia mukaan toimintaamme”, Robertsson summaa.

Ujous karisee kokeilemalla

Robertssonin mukaan Vilppaan toiminnassa korostetaan matalan kynnyksen harrastamista, joka toteutuu selkeimmin heidän Vilpeli-kerhossa. Siellä lapset ja lapset vanhempineen saavat mahdollisuuden harrastaa liikuntaa monipuolisesti eri lajien parissa.

“Vilpelissä on pääosin 6-13 vuotiaita lapsia, jotka eivät välttämättä ole kiinnostuneita kilpailutoiminnasta, ainakaan aluksi. Myös lasten vanhemmat saavat olla mukana harrastamassa. Vilpelissä moni on saanut karistettua turhan ujouden pois ja sitä kautta löytynyt rohkeutta harrastaa ja löytänyt sen oma lajin”, Robertsson iloitsee.

Hän itse on ollut mukana seuran toiminnassa jo 7-vuotiaasta.

“Aloitin jalkapallon parissa. Laji vei minua välillä muualle, mutta kyllä tuttu seura ja harrastustoiminta toi minut aina takaisin. Myös omat lapset ovat mukana ja sen kautta osallistuin ensin paljon seuran talkootyöhön. Nyt olen ollut toiminnanjohtaja noin viisi vuotta. Melkein läpi elämän olen jollain tasolla ollut mukana toiminnassa”, Robertsson nauraa ja summaa vuosiaan seuran toiminnassa.

 

Lue lisää ja ilmoita yhdistyksesi mukaan täällä >>

Tutustu myös muihin Kannustajat-tukea saaneiden tarinoihin >>

 

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO on päättänyt hankkia 120-juhlavuoden kunniaksi sydäniskurit kaikkiin alueensa ruokakauppoihin, joissa niitä ei vielä ole. Turvallisuusteko on osa #pieniähyviätekoja -sarjaa, missä SSO tekee missionsa mukaista työtä, eli parempaa paikkaa elää. Uuden sydäniskurit asennetaan kesään mennessä.

Sydäniskurin eli defibrillaattorin avulla voidaan merkittävästi parantaa sydänpysähdyksestä selviämisen ja toipumisen mahdollisuuksia. Sydäniskurin käyttöä ei tarvitse arkailla, sillä laite opastaa ääneen vaihe vaiheelta toimimaan oikein. Vahinkoa iskurilla ei voi saada aikaan.

– Laitteet ovat täysin turvallisia käyttää: ne eivät anna iskua, jos ei ole tarvetta. Laite analysoi tilanteen aina ensin, ja vasta tarvittaessa antaa iskun, selventää SSO:n yritysturvallisuuspäällikkö Paavo Hänninen ja muistuttaa, että sydäniskuri ei poista tarvetta paineluelvytyksen aloittamiselle.

– Aina ensin aloitetaan paineluelvytys, eli ei jäädä odottamaan iskuria vaan elvytys aloitetaan välittömästi, sillä sydämenpysähdyksessä jopa jokainen sekunti on tärkeä.

SSO kouluttaa henkilökuntaansa käyttämään sydäniskureita ensiapukoulutusten yhteydessä.
– Jokaisessa toimipaikassa, missä on sydäniskurit, on henkilökunta opastettu laitteen käyttöön, Hänninen vakuuttaa.

Asiakasomistajien toive

– SSO haluaa sydäniskureiden hankinnalla edistää alueen asukkaiden turvallisuutta jokaisessa toimipaikassaan. Kaupat ovat kylillä, varsinkin maaseudulla keskeisiä paikkoja, joissa ihmiset kohtaavat. Toive sydäniskureista tuli asiakasomistajilta sopivasti samaan aikaan, kun SSO:ssa suunniteltiin juhlavuotta, kertoo SSO:n toimitusjohtaja Tapio Finér.

– Iskureita on jo toki ollutkin alueemme toimipaikoissa, mutta nyt on hankittu lähemmäs kolmekymmentä iskuria lisää, joilla varmistamme, että jokaisen toimipaikkamme sisätiloista sellainen löytyy. Yksikin pelastettu ihmishenki on investoinnin arvoinen, Hänninen sanoo.
Iskurit asennetaan toimipaikkojen sisätiloihin, ja ovat näin ollen saatavilla toimipaikan aukioloaikojen mukaisesti.

– Uusien sydäniskureiden asennus aloitetaan tammikuun toisella viikolla Suomusjärveltä, ja kaikki iskurit saadaan asennettua kesään mennessä. Lähimmän sydäniskurin sijainnin voi jokainen helposti käydä katsomassa osoitteesta defi.fi, Hänninen vinkkaa.

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO käynnisti kesällä 2022 uuden Kannustajat -ohjelman, jonka kautta jaettiin 15 000 euroa sponsorointitukea paikallisille yhdistyksille. Ensimmäistä kertaa järjestettyyn ohjelmaan ilmoittautui mukaan 51 paikallista yhdistystä, joista SSO:n asiakasomistajien avulla valittiin 18 yhdistystä, jotka pääsevät saamillaan tukisummilla toteuttamaan pieniä hyviä tekoja omissa yhteisöissään. Ohjelmasta saatujen hyvien kokemusten perusteella, ohjelma saa jatkoa myös tulevana vuonna.

SSO:n Kannustajat -ohjelman kautta paikallisilla, lasten ja nuorten harrastustoiminnan ja hyvinvointia edistävän toiminnan parissa toimivilla yhdistyksillä, kulttuuritoimijoilla sekä avustus- ja hyväntekeväisyysjärjestöillä on mahdollisuus hakea matalalla kynnyksellä tukea toimintaansa.

– Kannustajat -ohjelman vastaanotto oli yhdistysten ja asiakasomistajien keskuudessa ilahduttavan positiivinen ja tämän kaltaiselle ohjelmalle on selkeä tarve. Oli hienoa nähdä, miten yhdistykset aktivoituivat hakemaan mukaan ohjelmaan. Mukaan ilmoittautui yhdistyksiä kattavasti läpi toimialueemme ja monipuolisesti eri yhdistyksiä urheilu- ja kulttuuritoimijoista vapaapalokuntalaisiin, kertoo asiakkuus- ja viestintäpäällikkö Anu Karppinen.

Asiakasomistajat päättivät tuen saajat

Tukipotin jakautumisesta yhdistysten kesken päättivät SSO:n asiakasomistajat äänestämällä lokakuussa netissä omaa suosikkiyhdistystään. Kutsu äänestykseen lähetettiin kaikille SSO:n asiakasomistajille, jotka olivat ilmoittaneet omiin asiakastietoihinsa sähköpostiosoitteen, eivätkä olleet kieltäneet tutkimuskyselyiden lähettämistä.

– Koemme tärkeäksi, että asiakasomistajillamme on mahdollisuus päästä konkreettisesti mukaan vaikuttamaan toimintaamme, kuten mille yhdistyksille jaamme sponsorointitukea. Äänestäminen on asiakasomistajalle yksi keino vaikuttaa asioihin ja olla mukana edistämässä kotiseudun elinvoimaa – osuuskaupan mission mukaisesti teemme yhdessä parempaa paikkaa elää. Äänestyksen kohde oli selkeästi asiakasomistajiemme sydäntä lähellä, sillä äänensä yhdistyksille halusi antaa 5 945 asiakasomistajaamme, iloitsee Karppinen.

Suurimmat tukipotit nappasivat Pelastakaa Lapset ry Lohjalta, Salon vapaaehtoinen palokunta Salosta ja Vihdin vapaaehtoinen palokunta Vihdistä. Ohjelman kautta jaettava tuki jakautuu tasaisesti toimialueelle: tuettavista yhdistyksistä kolmannes on Lohjalta, kolmannes Salosta ja loput muualta SSO:n alueen kunnista. Kaikki tukea saaneet äänimäärineen löytyy osoitteesta sso.fi/tukeasaaneet

Kannustajat -ohjelman haku alkaa jälleen tammikuussa

Kannustajat -ohjelman haku järjestään kahdesti vuonna 2023, tammikuussa ja loppukesästä. Ohjelman kautta jaettava tukipotti nousee ensi vuonna SSO:n 120 juhlavuoden kunniaksi 60 000 euroon. Tukea jaetaan keväällä ja syksyllä 30 000 €.

– Kaikki Kannustajat -ohjelman hakukriteerit täyttävät, rekisteröidyt yhdistykset voivat hakea mukaan ohjelmaan. Mikäli oma suosikkiyhdistys ei tällä kertaa löytynyt Kannustajista, kannattaa yhdistykselle ehdottomasti vinkata ohjelmasta, kannustaa Karppinen. Haku ohjelmaan käynnistyy 23.1.2023 netissä osoitteessa sso.fi/kannustajat

 

Lisätietoja

SSO, asiakkuus- ja viestintäpäällikkö Anu Karppinen, puh. 044 7705 365

 

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO ja ruokakasvatusyritys Venner toteuttavat kolmatta kertaa hyväntekeväisyyskampanjan, jossa vähävaraisille perheille jaetaan terveellisiä raaka-aineita sisältäviä Venner-ruokalaatikoita.

”Elinkustannusten nousu haastaa monia, joten ruokalahja on mitä ajankohtaisin lahja tänä jouluna. Siksi halusimme auttaa ja haastamme myös asiakasomistajamme mukaan hyväntekeväisyyskampanjaan. Vastaava lahjoitushaaste toteutettiin asiakasomistajille syksyllä 2021, jolloin se aktivoi yli 5000 asiakasomistajaa tekemään lahjoituksen S-mobiili-sovelluksessa ja lahjoittamaan ruoka-annoksen hyvän asian puolesta”, iloitsee asiakkuus- ja viestintäpäällikkö Anu Karppinen.

Lunastamalla S-mobiili-sovelluksessa ”Lahjoita ruoka-annos” etukupongin 28.11.–11.12. asiakasomistaja voi aktivoida lahjoituksen, jonka SSO maksaa asiakasomistajan puolesta. SSO lahjoittaa kampanjan avulla ateria-annoksia vähävaraisille perheille enintään 10 000 euron arvosta, joka tarkoittaa jopa 5000 ateria-annosta.

”Tavoitteemme on jakaa jouluksi sata Venner-ruokalaatikkoa paikallisille vähävaraisille perheille, eli raaka-aineet 5000 terveelliseen ateria-annokseen. Vähävaraisille perheille toimitettava Venner-ruokalaatikko on sekä kasvisruokakasvatusta että ravitsevaa ruoka-apua. Vaikuttava ja palkittu konsepti perustuu aktiivisen toiminnallisen oppimisen malliin. Apua tarvitsevat perheet löytyvät alueen kuntien sosiaalitoimen kautta, jotka kohdentavat Venner-laatikot kaikkein eniten apua tarvitseville. Venner-ruokalaatikot toimitetaan perheille jouluksi yhteistyössä diakoniatyön kanssa”, kertoo Karppinen.

Perheet saavat ruoka-aineiden mukana ohjeet reseptivihkona ja -videoina, ja pääsevät näin kokkaamaan kotona yhdessä ja oppimaan uutta perheen kesken. Reseptit ovat helppoja, nopeita ja maistuvia, ja ne on koostettu edullisista ja terveellisistä kasvisraaka-aineista. Perheille tarjotaan siis uutta kokemusta monipuolistaa ruokavaliota ja valmistaa kestävän kehityksen kasvisruokaa edullisesti, ja näin lisätä mahdollisuuksia perheen yhdessä toimimiseen.

Kampanja tukee myös S-ryhmän uutta vastuullisuusohjelmaa, joka asettaa tavoitteeksi kasvisten ja kasvispohjaisten ruokien määrän nostamisen 65 prosenttiin kaikesta myydystä ruoasta.

Kampanja käytännössä:

  1. Asiakkaalle maksuttoman lahjoituksen voi tehdä S-mobiilissa 28.11.-11.12.2022.
  2. Avaa S-mobiili puhelimestasi ja valitse Oma kauppa -osio > Edut ja vinkit > Näytä kaikki
  3. Etsi etulistauksesta ’Lahjoita ruoka-annos’ -kuponki tai hae toimipaikkahausta oma lähikauppasi.
  4. Avaa kuponki, napsauta ’Näytä kassalla’ – painiketta, sitten ’Lunasta kuponki’
  5. SSO lahjoittaa lunastettujen kuponkien määrän suhteessa Venner-ruokalaatikoita vähävaraisille perheille aina jopa 10 000 euron arvosta (enintään 5000 ateria-annosta).

 

Lisätietoja

SSO, asiakkuus- ja viestintäpäällikkö Anu Karppinen, puh. 044 7705 365

Venner, Emilia Järvinen, puh. 050 560 6086

venner.fi

sso.fi/lahjoita

SSO lahjoittaa lunastettuja S-mobiilikuponkeja vastaan ruoka-annoksia – Kupongin lunastaminen ei maksa asiakasomistajalle mitään

Me Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:ssa ja ruokakasvatusyritys Vennerillä ajattelemme, että ravitseva ja terveellinen ruoka kuuluu kaikille – myös jouluna. Tule siis kanssamme tekemään hyvää ja luomaan yhdessä huomisen hyvinvointia. Asiakasomistajana sinun tulee vain lunastaa S-mobiilietukuponki sovelluksessamme aktivoidaksesi lahjoituksen  – SSO maksaa lahjoituksen puolestasi.

Lunastettuja S-mobiilikuponkeja vastaan lahjoitamme paikalliselle, vähävaraiselle lapsiperheelle raaka-aineet terveelliseen ruokaan ja kokkailuhetkeen. Ruokapalvelu Venner toimittaa ruokatarvikkeet perille yhteistyössä kuntien kanssa –  näin teemme yhdessä alueestamme parempaa paikkaa elää!

Kampanja on voimassa 28.11.–11.12.2022.

Kokeile Vennerin Keittiössä -kasvisreseptipalvelua veloituksetta

Vennerin Keittiössä on Vennerin runsas, maukas kasvisreseptipalvelu, joka inspiroi kokkaamaan yhdessä, syömään hyvin ja auttaa kohti arjen parempia valintoja. Tarjoamme sinulle nyt Vennerin Keittiössä -kasvisreseptipalvelun kuukauden ajan veloituksetta! Rekisteröidy palveluun ilmaiseksi koodilla VENNERSSO osoitteessa venner.fi/login. Etu voimassa 31.1.2023 asti.

Venner on vuonna 2018 perustettu yhteiskunnallinen yritys, jonka toiminta tähtää hyvinvoinnin polarisaation kaventamiseen. Läpinäkyvyys ja avoimuus ovat yrityksen toiminnan perusta. Venner tarjoaa yrityksille ja yksityishenkilöille helpon väylän voimaannuttaa yhteiskuntamme vähäosaisia ravitsevan ruuan avulla. Vain parilla klikkauksella terveellinen ruokakassin resepteineen on matkalla sitä tarvitsevalle. Venner – jotta yhdenkään lapsen vatsa ei kurnisi. www.venner.fi

Siuntionjoen kuormitusta Itämereen vähennetään merkittävästi aloittamalla mittava kunnostustyö latvavesistä. Joen vesistökunnostus käynnistetään Enäjärven tehokalastushankkeella vuosina 2022-2024. Tehokalastuksen avulla tavoitteena on poistaa järvestä yli 200 000 kg särkikalaa järven tilan parantamiseksi. Suur-Seudun Osuuskauppa toimii yhtenä hankkeen rahoittajista. Hanketta koordinoi Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY).

Enäjärvi on Siuntionjoen vesistöalueen ylin latvajärvi Vihdissä. Hankkeessa on määrä toteuttaa Enäjärven kolmivuotinen tehokalastusvaihe, jossa järvestä poistetaan ennätysmäärä särkikalaa. Tehokalastuksella voidaan vähentää merkittävästi kalaston aiheuttamaa järven sisäistä kuormitusta. Sen myötä odotetaan näkyviä tuloksia vedenlaadussa, mikä näkyy kesäaikaisten leväkukintojen määrän vähenemisenä leviä laiduntavan eläinplanktonin runsastumisena ja koon kasvuna. Tänä vuonna käynnistyneessä hankkeessa on jo tehty talvinuottauksia ja kevään rysäpyyntiä.

Hanke toteutetaan yhteistyössä paikallisen Siuntionjoen latvajärvien suojeluyhdistys ry:n, paikallisten vapaaehtoisten sekä hanketta rahoittavien tahojen kanssa.

”Me SSO:ssa ajattelemme, että meillä on pienen yrityksen sydän, mutta ison yrityksen vastuu ja siksi haluamme tehdä paikallisesti tärkeitä pieniä hyviä tekoja. Siuntionjoen vesistön kunnostushanke on loistava esimerkki siitä, että parantamalla alueemme vesistöjemme kuntoa voimme konkreettisesti lisätä viihtyisyyttä sekä paikallista elinvoimaisuutta. Kysymme vuosittain myös asiakasomistajiltamme mihin he haluaisivat ohjata lahjoitusvarojamme. Luontoon liittyvät toimenpiteet nostavat suosiotaan vuosi vuodelta”, kertoo SSO:n asiakkuus- ja viestintäpäällikkö Anu Karppinen.

Hankkeen etenemistä voit seurata täältä https://www.luvy.fi/category/enajarven-tehokalastamishanke/

 

Enäjärven tehokalastushanke on osa vuonna 2021 valmisteltua “Pelastetaan Itämeri joki joelta – pilottina Siuntionjoki 2030” -ohjelmaa, jossa Siuntionjoen kuormitusta Itämereen vähennetään merkittävästi aloittamalla mittava kunnostustyö latvavesistä. 

 Enäjärven tehokalastushanketta rahoittavat vuosina 2022–2024 Vihdin kuntaSiuntionjen Latvajärvien Suojeluyhdistys Lasy ryYara Suomi OyPrysmian Group Finland OySuur-Seudun Osuuskauppa SSO ja Siuntionjoki 2030 -vision rahoittajat, valuma-alueen kunnat sekä Rosk’n Roll Oy Ab. Vuonna 2022 rahoittajana on myös Wärtsilä OyYmpäristöministeriö rahoittaa Enäjärven tehokalastushanketta 60 % hankkeen toteutuneista kustannuksista vesiensuojelun tehostamisohjelmasta vuosina 2022–2024.

Lisätietoja:

LUVY:n aluekoordinaattori, vesistö- ja kala-asiantuntija Maj Rasilainen, p. 045 7884 3283
SSO:n asiakkuus- ja viestintäpäällikkö Anu Karppinen, p. 044 770 5365

Pienillä arjen valinnoilla saamme yhdessä ihmeitä aikaan. Me SSO:lla ajattelemme, että meillä on pienen yrityksen sydän, mutta ison yrityksen vastuu. Siksi olemme paikallisesti vahvasti mukana myös energiansäästötalkoissa.

Viiden viimeisen vuoden aikana olemme investoineet 15 miljoonaa fiksuun energian käyttöön. Kylmäkalusteet ovat osa isompaa teknistä järjestelmää, joka mahdollistaa kylmäkalusteiden sisälämpötilojen säädöt. Kylmälaitosten optimoinnilla säädämme kylmäkoneiden käyntitehokkuutta ja otamme kylmälaitteista syntyvän lämmön talteen sekä lämmitämme sillä kiinteistöjen sisätiloja.

Kun laskemme asteen verran kauppojemme lämpötiloja, saavutamme jopa viiden prosentin laskun lämmitysenergian kulutuksessa. Kylmä puolestaan pysyy siellä missä pitääkin, koska kylmäkaapeissamme on ovet. Sähkösyöpöistä kylmäkalusteista olemme jo lähes kokonaan luopuneet.

Suurimman osan kauppojemme valaistuksesta hoitavat jo ledit. Leditys toki jatkuu vielä ja valaistusta himmentämällä säästämme sähköä. Samalla voimme jatkossakin turvata edullisen ostoskorin.

Meillä kahvikupillinen keitetään auringon voimalla ja lisäksi tempaamme tuulesta energiaa. Kaikki käyttämämme sähkölähteet ovat jo siis nyt uusiutuvista lähteistä ja täysin päästöttömiä.

Talkoissa mukana,
oma osuuskauppasi
SSO