PP-auto vahvistaa asemaansa liikkumisen edelläkävijänä ja laajenee Raisioon


29.08.2023

PP-auto vahvistaa asemaansa liikkumisen edelläkävijänä ja laajenee Raisioon

Liikkumisen palveluiden ollessa edelleen vahvassa murroksessa, vahvistaa PP-auto asemiaan ja laajenee syksyllä Raisioon. Muutos on osa PP-auton uudistettua strategiaa, joka elää vahvasti mukana ajassa ja liikkumisessa.

Jo muutamia vuosia käynnissä ollut autokaupan murros on siirtänyt autokaupan käytännössä jo kokonaan verkkoon. Vertailut tehdään pääsääntöisesti selaimilla ja jopa 95 % kaupoista saakin alkunsa netistä. Jo merkittävä osa tehdään digitaalisesti aina auton kotiin toimitukseen saakka. Korona ja Ukrainan sota kiihdyttivät entisestään autokaupan muutosta: korona-aika sai ihmiset erityisesti vaihtoautokaupoille ja toisaalta kunnianhimoisten päästötavoitteiden lisäksi Ukrainan sota laittoi ihmiset miettimään käyttövoima-asioita.

– Tällä hetkellä PP-autossa yli puolet myydyistä uusista autoista on jo täyssähköautoja, kun tilanne vielä pari vuotta sitten oli muutaman prosentin luokkaa, kertoo PP-auton toimitusjohtaja Petteri Heiskanen.

Auton valmistajilla on ollut kiire tuoda markkinoille uusia sähköautomalleja. Muutos vaatii uuden oppimista asiakkailta, mutta erityisesti myyjiltä.

– PP-autossa onkin panostettu paljon niin huollon kuin myyjien koulutuksiin. Meillä on erittäin ammattitaitoiset myyjät sähköautokauppaa silmällä pitäen ja kauppaa käydään Hangosta Utsjoelle. Erityisesti vähän käytetyt täyssähköautot kiinnostavat ja PP-auto on viime vuosina panostanut vähän käytettyjen sähköautojen omaan maahantuontiin, kertoo Heiskanen.

– Se on varmasti yksi syy miksi olemme pärjänneet markkinaa paremmin. PP-auton voidaankin sanoa olevan ”Suomen sähköisin autokauppa” sen kaikissa merkityksissä, jatkaa Heiskanen.

PP-auton sijainti Helsingin ja Turun välillä on varsin optimaalinen ja verkon kautta kauppaa tehdään laajalti ympäri Suomen.

Tuleva toimipiste Raisiossa on 700 neliön suuruinen sähköautojen erikoismyymälä. Toimipiste työllistää alkuun kolme sähköautokaupan ammattilaista. Valikoima muodostuukin pääasiassa täyssähköisistä vaihtoautoista. Myymälän rakennus- ja valmistelutyöt ovat parhaillaan käynnissä ja toiminta alkaa lokakuussa.

PP-auto palvelee nyt myös yhä laajemmin asiakasomistajia, sillä Lohjalle viime vuonna avattu monimerkkihuolto Karla toiminta laajenee nyt myös Saloon. – Karlassa huoltovaraukset hoituu näppärästi netissä ja huolloista vastaa ammattitaitoiset asentajamme. Lisäksi asiakasomistaja saa huolloista aina Bonukset päälle, kertoo Heiskanen.

Lisätiedot:

toimitusjohtaja Petteri Heiskanen, PP-auto Oy, p. 044 0503 403