Prisma Nummela päivittyy nykyaikaan – laajennusosa avattiin tänään to 24.5.


24.05.2018

Prisma Nummelan laajennus on edennyt hyvää vauhtia. Tänään avattu täysin uusi päivittäistavaraosasto tarjoaa asiakasomistajille nykyistä laajemmat ja monipuolisemmat valikoimat. Käyttötavaraosaston uudistus valmistuu parahiksi joulukauppaan.

– Laajennuksen ansiosta pystymme vastaamaan asiakasomistajien esittämiin toiveisiin entistä paremmin, päivittäistavaraosaston myyntipäällikkö Risto-Matti Peltonen lupaa.
 
Eniten lisätilaa saavat pakasteet, maitotaloustuotteet, eläinruoka ja pesuaineet. 
 
Vaikka laajennuksesta pääosa kohdistuu päivittäistavaroihin, kasvaa myös käyttötavarakaupan myyntitila. 
 
– Pukeutumiseen on tulossa uusia, tv:n Prisma-mainoksista tuttuja suosittuja merkkejä. Lapsiperheitä ilahdutamme nykyistä suuremmalla lelu- ja lasten pukeutumisen tarjonnalla. Tuoteryhmiä, joita meillä ei tilanpuutteen vuoksi ole tähän saakka ollut myynnissä ovat maalit ja televisiot, käyttötavaraosaston myyntipäällikkö Kirsi Finerus kertoo.

Sujuvaa asiointia

Asioiminen myymälässä helpottuu monin tavoin. Nykyisten parkkipaikkojen lisäksi laajennusosan katolle tulee lähes 200 uutta parkkipaikkaa. Kattoparkista on suora hissiyhteys myymälään.
 
– Asiointi kassoilla nopeutuu, kun saamme linjastoon lisää kassapisteitä. Uutena palveluna otamme käyttöön asiakkaidemme kovasti toivomat itsepalvelukassat. Niistä on jo hyviä kokemuksia monista SSO:n myymälöistä. Myös S-Pankin palvelupiste saa nykyistä huomattavasti toimivammat tilat, apulaispalvelupäällikkö Satu Jussila toteaa.
 
Prismakeskukseen on tulossa myös uusia palveluja. Yksi niistä on SSO:n oma parturi–kampaamo. Tällainen toimii jo Halikon Prismassa, ja asiakasomistajat ovat ottaneet sen hyvin vastaan.
 
Uusiakin yrityksiä on luvassa. Nimiä ei tässä vaiheessa vielä paljasteta, koska neuvottelut tulevien vuokralaisten kanssa ovat kesken. Tammikuussa Prismakeskuksessa aloitti jo toimintansa Terveystalo, joka huolehtii myös SSO:n henkilökunnan työterveyspalveluista.

Ympäristöystävällinen Prisma

Vuonna 2000 avattu Nummelan Prisma alkoi olla jo täysin palvellut. Uudistus vie sen nykypäivään.
 
– Moderni ilme näkyy taatusti asiakkaille. Myös henkilökunnan työskentelyä laajennus helpottaa monin tavoin ja tuo lisää tehokkuutta työhömme. Yksi esimerkki tästä on, että selviämme yhdellä hyllytyskerralla päivässä, apulaismyyntipäällikkö Venla Oittinen kertoo.
 
Kun osuuskauppa rakentaa, se tehdään vastuullisesti. Uusittu Prismakeskus sisältää monia ympäristöystävällisiä ratkaisuja. 
 
– Olemme tehneet ison investoinnin kylmätekniikkaan, jossa hiilidioksidijärjestelmä yhdistetään maalämpökaivoihin. Näin pystymme säästämään merkittävästi sekä sähkö- että lämmitysenergiaa. Vaikka bruttopinta-alamme lähes kaksinkertaistui, emme tarvitse sen enempää energiaa kuin tähänkään saakka. Uutena energianlähteenä tulemme käyttämään lisäksi katolle asennettavia aurinkopaneeleja, SSO:n kiinteistötoimen päällikkö Ismo Louhi valottaa.
 
– Uusimisen tarpeessa ovat myös pullonpalautusautomaattimme. Nykyisin ne ovat aivan liian usein epäkunnossa, mistä olemme saaneet palautetta. Uudistuksen myötä tämäkin puute korjaantuu, Risto-Matti Peltonen toteaa.
 

Prisma Nummela lukuina

Myymälätila kasvaa 4800 neliöstä 7700 neliöön
Kokonaispinta-ala kasvaa 9000 neliöstä 15 000 neliöön
Pinta-alan kasvusta huolimatta energiankäyttö pysyy lähes samana energiatehokkaiden ratkaisujen ansiosta
Perinteisiä kassoja 18 ja lisäksi 5 pikakassaa
Investointi noin 20 miljoonaa euroa
Henkilökuntaa noin 80, jonka lisäksi Prismakeskus työllistää välillisesti useita henkilöitä mm. kiinteistönhuolto, vartiointi- ja siivoustehtävissä
 
 

Liitteet: