Sokos suunnitteilla takaisin Lohjan katukuvaan – Kauppakeskus Lohen vuokraustilanne hyvä


21.06.2018

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:n rakennuttama Kauppakeskus Lohi Lohjan keskustassa etenee suunnitelmien mukaan ja vuokralaistilanne näyttää hyvältä. Myös Sokokselle suunnitellaan paluuta.

Kauppakeskus Lohen kokonaisala tulee olemaan 15 000 m2 eli keskukseen mahtuisi reilut 130 nykymittapuun mukaista keskikokoista omakotitaloa. Sokos mukaan lukien tiloista on nyt vuokrattu lähes kaksi kolmannesta, jossa mukana myös sellaisia, joiden nimiä ei vielä voida julkistaa. Lisäksi useampia tiloja on neuvottelujen alla. Kauppakeskuksen avajaisia suunnitellaan syksyksi 2019.

Sokos hyvässä nosteessa

Sokos lopetettiin Lohjalla vuonna 2016. Lopettamispäätös tehtiin vuoden 2015 puolella, jolloin Sokosten näkymät Lohjalla olivat sen kaltaiset, että liiketoiminnan jatkolle ei nähty toimivaa mallia. Viimeisten vuosien kehitystyö ketjussa kantaa nyt kuitenkin hedelmää ja muun muassa valikoimien profiilimuutokset ovat olleet osuvia. Ketjutasolla myynnit ovat kehittyneet alan keskiarvoja paremmin ja sen myötä myös tuloskunto on kehittynyt. Näin ollen SSO päätti toteuttaa lohjalaisten toiveet Sokoksen palveluiden palauttamisesta. Nyt suunnitteilla on lähes 2000 neliön Sokos, joka palvelisi asiakkaita kaksikerroksisena ratkaisuna Lohen ensimmäisessä sekä toisessa kerroksessa.

Ravintolamaailma asukkaiden toiveiden mukaan

SSO:n muusta palvelutarjonnasta Lohen katutasoon on tulossa reilun 2000 neliön kokoinen S-market sekä 600 neliön kahvila- ja ravintolamaailma. SSO teetti ravintolatoiminnasta markkinatutkimuksen ja nyt suunnitelmat etenevät paikallisille asukkaille tehdyn kyselyn tulosten pohjalta.

Alko tiedotti toukokuun lopulla siirtymisestään uuteen kauppakeskukseen. Lisäksi ensimmäiseen kerrokseen tulee muita päivittäistä arkea helpottavia palveluita.

Ylimpään kerrokseen on Sokoksen lisäksi suunnitteilla muita muotia ja vapaa-aikaa palvelevia liikkeitä. Yläkertaan sijoittuu myös Laurea-ammattikorkeakoulu, jonka tilat kattavat vajaan neljänneksen yläkerrasta. Pohjakerrokseen sateelta suojaan on rakenteilla lämpimät autopaikat 200 autolle.


Lisätietoja:
toimialajohtaja Heikki Vottonen, market-, tavaratalo- ja liikennemyymäläkauppa, SSO p. 044 3205 600