SSO:n kesätyöntekijöiden kesäetkoilla viihdyttiin


06.06.2024

Tänä vuonna kesätöihin SSO:lle tuleville oli ensi kertaa tarjolla Kesäetkot-tapahtuma, jossa täysi-ikäiset kesätyöntekijät ja 15–17-vuotiaat S-kesikset toivotettiin tervetulleiksi kesätöihin SSO:lle ennen varsinaisten kesätöiden alkua. Lohjalla, Nummelassa ja Salossa järjestetyissä tapahtumissa keskusteltiin muun muassa kesätöihin liittyvistä odotuksista, SSO:sta työnantajana sekä mahdollisesta jännityksestä ja kesätöissä jaksamisesta.

– Kesäetkojen suosio yllätti meidät kaikki. Nuorista oli mukava päästä tapaamaan tulevia työkavereitaan etukäteen ja he kokivat, että tilaisuuksien rento ja positiivinen ilmapiiri helpottivat esimerkiksi kysymyksien esittämistä kesätöihin liittyen. Monille nuorille kesätyö meillä saattaa olla ensimmäinen askel työelämään. Meistä on tärkeää tehdä kokemuksesta mahdollisimman positiivinen ja onnistunut, ja että saamme kasvatettua uutta innokasta sukupolvea työelämään, kertovat henkilöstöasiantuntijat Eveliina Sahramo ja Aino Tamminen iloisina.

Kesäetkoille osallistunut lohjalainen Ellen oli myös tyytyväinen Etkojen järjestelyihin ja siellä vallinneeseen tunnelmaan. – Oli kiva nähdä muita kesätöihin tulevia ja päästä kuulemaan, millaista työskentely SSO:lla tulee olemaan. On helpompi aloittaa kesätyöt, kun jo etukäteen vähän tietää työpaikan säännöistä, työskentelytavoista ja siitä, mitä meiltä kesätyöntekijöiltä odotetaan. Etkoista jäi kiva fiilis ja tuntui, että meitä oikeasti odotetaan tulevissa kesätyöpaikoissamme, Ellen sanoi hymyillen.

SSO:n kesätyönhaku oli tänäkin vuonna erittäin suosittu ja hakemuksia vastaanotettiin runsaasti, yli 2300 kappaletta. 15–17-vuotiaiden S-kesisten ja täysi-ikäisten haku oli jaettu kahteen eri ajankohtaan, ja tämä koettiin toimivana ratkaisuna aina hakemusten käsittelystä haastattelujen aikatauluttamiseen. Jokainen hakemuksensa lähettänyt S-kesis sai myös kutsun videohaastatteluun, jossa sai mahdollisuuden kertoa itsestään lisää, kartuttaen samalla kokemustaan työnhakuprosessista. Kaikki täysi-ikäiset taas kutsuttiin pikahaastattelutapahtumaan, eli Kesädeiteille.

SSO:lle kesätöihin valitut, noin 450 nuorta työskentelevät matkailu- ja ravitsemus-, liikennekauppa- ja polttoneste- sekä päivittäis- ja käyttötavarakaupan toimialoilla. Positiiviset kokemukset kesätöistä innostavat nuoria jatkamaan kaupan alalla niin kesätöiden kuin esimerkiksi opiskelujenkin ohessa työskentelyn merkeissä.