Uusi monitoimikenttä Kiskoon


05.09.2018

Toijan koululle avattiin tiistaina 4.9. uusi lähiliikuntapaikka.

Osuuskauppojen ja Suomen Palloliiton sekä kuntien yhteistyön tavoitteena on rakentaa sata monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille ja tänä vuonna rakennetaan 20 Ässäkenttää ympäri Suomen. Vuoden lopussa kenttiä on yhteensä 100 ja Toijan koulun kenttä on järjestysnumeroltaan 92. sekä Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:n alueen kahdeksas.

Ässäkentän nimeksi tuli Kamukenttä.

SSO:n toimitusjohtaja Esko Jääskeläinen korostaa monitoimikenttien olevan merkittävä asia osuuskaupan toimialueen asiakasomistajille.

– Haluamme edistää alueemme asiakasomistajaperheiden hyvinvointia tukemalla liikuntaharrastuksia erityisesti lasten ja nuorten keskuudessa. Koulujen pihoilla sijaitsevat monitoimikentät toimivat virkistys- ja harrastuspaikkoina sekä kouluaikana että vapaa-ajalla. Kentät ovat kaikkien lasten käytettävissä edellyttämättä liikuntaseurojen jäsenyyttä, Jääskeläinen sanoo.

Kunnat päättävät lähiliikuntaan tarkoitettujen kenttien rakentamisesta itsenäisesti ja rahoittavat rakentamisen normaalin käytäntönsä mukaisesti liikuntapaikkojen ja koulujen pihojen rahoituksesta. SSO:n panos hankkeessa on myös merkittävä – monitoimikenttä on 10 000 euron tukisummalla yksi SSO:n tämän vuoden suurimmista yksittäisistä avustuksista. Elokuun lopussa avattiin monitoimikenttä Vihtiin, Nummelan koululle.

– Koulumme oppilaat ovat ensimmäisestä koulupäivästä lähtien ottaneet uuden monitoimikentän innolla käyttöön. Tämä innostus monitoimikentällä pelaamiseen on ollut niin suuri, että koulun naapurissa sijaitsevan ison urheilu- ja jalkapallokentän käyttöaste on ollut lähes nollissa, vaikka sinne yleensä on ollut loppukesän ja alkusyksyn aikana niin kova paine välituntien aikana kentän ollessa vielä käytössä, että valvonnan vuoksi on jouduttu jopa rajaamaan ison kentän käyttöä vuoroin. Nyt tämä paine on kaikki kohdistunut uudelle areenalle, joka mahdollistaa aivan uudella tavalla monipuolisemman välituntiliikunnan mahdollisuudet koulussamme, kertoo Toijan koulun rehtori Risto Hemmilä.

– Liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen edellyttää korkeatasoisia liikuntapaikkoja lähellä kuntalaisia. Juuri tämän kaltaista aktiivista yhteistyötä järjestöjen, kuntien ja elinkeinoelämän välillä tarvitaan, jotta saadaan aikaan kiinnostavia ja toimivia liikuntapaikkoja, toteaa Länsi-Suomen piirin piirijohtaja Jouni Koivuniemi Suomen Palloliitosta.

Lisätietoja:
•    SSO, markkinointi- ja viestintäpäällikkö Anu Karppinen, p. 044 7705 365
•    Suomen Palloliitto, Länsi-Suomen piirin piirijohtaja Jouni Koivuniemi p. 040 0781 659
•    Toijan koulu, rehtori Risto Hemmilä p. 044 778 4591